Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Θρησκευτικός τουρισμός

Ο Δήμος Χερσονήσου αναπτύσσει τον θρησκευτικό τουρισμό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 Ιούλιος 2014, 10:03

Ο Δήμος Χερσονήσου παρουσιάζει φυλλάδιο θρησκευτικού τουρισμού, το οποίο είναι μία πρωτότυπη έκδοση πλήρους καταγραφής των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής και περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για περίπου 40 εκκλησίες και μοναστήρια του Δήμου Χερσονήσου σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά και ρωσικά).


Ο Δήμος Χερσονήσου κάνει προσπάθειες για να αναδιαμορφώσει το τουριστικό προϊόν, να το διαφοροποιήσει, να τονώσει την ανταγωνιστικότητα της περιοχής. Επίσης επιδιώκει να αναπτύξει νέες μορφές τουρισμού, να επεκτείνει την τουριστική περίοδο προκειμένου να εδραιώσει τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Χερσονήσου προωθεί ειδικές μορφές τουρισμού που προσφέρουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να εμπλουτίσει τις δραστηριότητές του με προγράμματα εξειδικευμένων δράσεων, όπως είναι ο πεζοπορικός – φυσιολατρικός, ο ποδηλατικός, ο θρησκευτικός, ο θαλάσσιος τουρισμός κ.λπ.

Στις αρχές του χρόνου ο Δήμος Χερσονήσου παρουσίασε το πρώτο από μια σειρά θεματικών φυλλαδίων, το φυλλάδιο του ποδηλατικού τουρισμού, το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία, τόσο στους επιχειρηματίες του τουρισμού όσο και στις εκθέσεις στο εξωτερικό στις οποίες συμμετείχε ο Δήμος Χερσονήσου.

Σήμερα ο Δήμος Χερσονήσου παρουσιάζει το δεύτερο φυλλάδιο, αυτό του θρησκευτικού τουρισμού, το οποίο είναι μία πρωτότυπη έκδοση πλήρους καταγραφής των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής.Η έκδοση αυτή αποτελεί μία συμβολή τόσο στις ιστορικές μνήμες, όσο και στις ορθόδοξες αναφορές του τόπους, συνδέοντας το παρόν με το παρελθόν. Ο έντυπος αυτός οδηγός καταγραφής των εκκλησιαστικών μνημείων στα πλαίσια του θρησκευτικού τουρισμού, αποτελεί ευκαιρία ανάδειξης και προβολής της αξιόλογης ιστορίας της περιοχής, αλλά και ένα μικρό δείγμα του ηλεκτρονικού και έντυπου οδηγού καταγραφής που θα ακολουθήσει με προσκυνηματικούς και αρχαιολογικούς προορισμούς του δήμου.

Αυτά τα θρησκευτικά μνημεία μπορούν να ιδωθούν όχι μόνο ως ιερά αντικείμενα λατρείας, αλλά και ως πολιτισμικά μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Ο διττός αυτός χαρακτήρας τους εγγυάται και την επισκεψιμότητά τους στο πλαίσιο του θρησκευτικού τουρισμού.

Το φυλλάδιο παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για περίπου 40 εκκλησίες και μοναστήρια του Δήμου Χερσονήσου σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ρωσικά).

Ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε: “Ο Δήμος Χερσονήσου επιδιώκει την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μέσω δράσεων που προβάλλουν το συγκριτικό της πλεονέκτημα, που δεν είναι άλλο από την εναλλαγή του τοπίου παραλία-ενδοχώρα. Το φυλλάδιο για τον θρησκευτικό τουρισμού έχει στόχο να παρακινήσει τον ταξιδιώτη να επισκεφτεί όλους τους οικισμούς του Δήμου μας τόσο της ενδοχώρας όσο και της παραλιακής ζώνης και να θαυμάσει τα μνημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως είναι οι βυζαντινές και νεώτερες εκκλησίες μας. Η έκδοση του θεματικού φυλλαδίου για τον για τον θρησκευτικό τουρισμό θα ωφελήσει πολλαπλά την τοπική οικονομία, διότι παροτρύνει τους επισκέπτες να εξερευνήσουν και τις λιγότερο γνωστές πλευρές του Δήμου μας και θα δώσει ώθηση στην ενίσχυση του τουρισμού μας σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το φυλλάδιο αυτό θα διανεμηθεί δωρεάν σε ξενοδοχεία της περιοχής”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top