Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνησυχία διεθνών τουριστικών γραφείων για το επίπεδο των ξεναγών στην Ελλάδα
Ξεναγοί

Ανησυχία διεθνών τουριστικών γραφείων για το επίπεδο των ξεναγών στην Ελλάδα

Το 'ανοιγμα' του επαγγέλματος των ξεναγών και η νέα νομοθεσία που αφορά στην εκπαίδευσή τους, φαίνεται πως έχει θορυβήσει κάποια τουριστικά πρκατορεία του εξωτερικού, σχετικά με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο Kevin W.Arawjo, πρόεδρος και CEO της αμερικανικής εταιρείας ArawjoTours, LLC, απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Τουρισμού, αλλά και στους φορείς των Ελλήνων ξεναγών, ζητώντας τους να τον καθησυχάσουν όσον αφορά στο επίπεδο των ξεναγών στη χώρα μας.

Ακολουθεί η πλήρης επιστολή του:

“Κύριοι,

το όνομά μου είναι is Kevin Arawjo και είμαι ο ιδιοκτήτης, πρόεδρος και CΕΟ του ταξιδιωτικού γραφείου ArawjoTours, LLC, στις ΗΠΑ.

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις ανησυχίες μου, αλλά και να ζητήσω τη βοήθειά σας. Ταξιδεύω στην Ελλάδα και στα ελληνικά νησιά κάθε χρόνο (και πολλές φορές ετησίως) από το 1995 και πάντα προσελάμβανα επίσημους Έλληνες ξεναγούς μέσω των τοπικών μου επαφών στην Ελλάδα. Πάντα ήμουν 100% ικανοποιημένος από την εκπαίδευσή τους, τον επαγγελματισμό και τις επικοινωνιακές τους ικανότητες και σας συγχαίρω για την αξιόλογη ποιότητα και το εργασικό τους ήθος. Παρόλα αυτά, πρόσφατα διάβασα ένα ανησυχητικό δημοσίεμα στο Διαδίκτυο, που με προβλημάτισε. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι, βάσει της νέας νομοθεσίας και των νέων κανονισμών, όλοι οι απόφοιτοι πανεπιστημίων Ιστορίας & Αρχαιολογίας (ίσως και από άλλες χώρες της ΕΕ) θα μπορούν να πάρουν άδεια ξεναγού, μόλις μετά από δύο μήνες εξάσκησης!

Θα ήθελα πάρα πολύ να γνωρίζω εάν κάτι τέτοιο αληθεύει. Και εάν ναι, θα ήθελα ο ομοσπονδία ξεναγών του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού να μου αποστείλει μία λίστα με τα ονόματα όσων ακολουθούν αυτήν τη “σύντομη εκπαίδευση ξεναγού”, ώστε να αποφύγω να τους χρησιμοποιήσω για τους πελάτες μου. Θα ήταν επιβλαβές για την επιχείρησή μου να προσφέρω υποδεέστερης και χαμηλότερου επιπέδου ξεναγούς στους πελάτες μου. Σκοπός μου είναι να τουςπροσφέρω το καλύτερο δυνατό και πραγματικά θεωρώ ότι η πτώση του επιπέδου των ξεναγών που παρέχει οποιοδήποτε πανεπιστήμιο δεν μπορεί να φτάσει το επίπεδο εκείνο των επίσημων ξεναγών, για τους οποίους έχω αμέριστη εκτίμηση.

Θα σας παρακαλύσα να επικοινωνήσετε μαζί μου τις ΗΠΑ, στις διεύθυνση, τηλεφωνικό αριθμό και email που σας αποστέλλω.

Με εκτίμηση,

Kevin  W.Arawjo
Πρόεδρος και CEO
ArawjoTours, LLC

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024