Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ημερίδες

'Εναρξη του προγράμματος '+Εργασία στον Τουρισμό' από την ΕΑΤΑ

Θοδωρής Κουμέλης - 10 Ιούλιος 2014, 09:24

Ημερίδα έναρξης του προγράμματος '+Εργασία στον Τουρισμό', που υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης 'Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένων στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας' του Επιχειρησιακού Προγράμματος 'Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013', με συντονιστή εταίρο την ΜΚΟ 'Κοινωνική Ενδυνάμωση'.


Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων - EATA διοργάνωσε ημερίδα για την έναρξη του προγράμματος ”+Εργασία στον Τουρισμό”, στο χώρο του Impact Hub Athens, την Τρίτη 8 Ιουλίου.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πράξης “+ Εργασία στον Τουρισμό”, που υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης: “Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένων στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013”, με συντονιστή εταίρο την ΜΚΟ “Κοινωνική Ενδυνάμωση”.

Σκοπός του έργου είναι η ένταξη και η παραμονή στην τοπική αγορά εργασίας 78  ανέργων κατοίκων της περιοχής Κεντρικού, Νότιου και Ανατολικού τομέα της Αττικής, οι οποίοι μέσω επάλληλων δράσεων θα έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν, να υποστηριχθούν επαγγελματικά και να αναλάβουν θέσεις απασχόλησης σε τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής.    

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να  ενημερωθούν για τις δράσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα για το έργο “+Εργασία στον Τουρισμό”, καθώς και για το εταιρικό σχήμα που το υλοποιεί. Παράλληλα ενημερώθηκαν από τα στελέχη της ΕΑΤΑ για το έργο που υλοποιεί η εταιρεία για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, καθώς και για τις δράσεις που υλοποιεί το Athens Convention & Visitors Bureau για την προώθηση και προβολή της Αθήνας ως τουριστικού και συνεδριακού προορισμού.

Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκαν τα οφέλη και τα κίνητρα για την προώθηση των ωφελούμενων στην επιχειρηματική δραστηριότητα ενώ παρουσιάστηκαν και δυο start up εταιρείες που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον τομέα του τουρισμού, οι Dopios και Big Olive.

Η ημερίδα έκλεισε με την παρουσίαση τοπικών εδεσμάτων από τέσσερις περιοχές της Ελλάδας, καθώς και με μια συνοπτική παρουσίαση από τον σεφ του Impact Hub για τον γαστρονομικό τουρισμό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top