Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Παραμένουν σε Forthnet και Aegean οι Μινωικές

Θοδωρής Κουμέλης - 18 Οκτώβριος 2001, 00:00

Τη δυσαρέσκειά της εκφράζει η Διοίκηση των Μινωικών Γραμμών, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας 'Ναυτεμπορική'<...>

(αρ. φύλλου 21763 της 17-10-2001), για όσα ανακριβή αναφέρονται σε αυτό και διευκρινίζει στο επενδυτικό κοινό ότι:

"Ουδέποτε έχει συζητηθεί από την πλευρά των Μινωικών Γραμμών η παραχώρηση οποιουδήποτε ποσοστού μετοχών της εταιρίας σε στρατηγικό επενδυτή, ούτε έχει προχωρήσει σε συζητήσεις για πώληση της συμμετοχής της στις συνδεδεμένες εταιρείες FORTHnet και Αεροπορία Αιγαίου (Aegean Airlines).

Τα ανακριβή δημοσιεύματα πλήττουν το κύρος της εταιρίας και δημιουργούν σύγχυση τόσο στους μετόχους, όσο και στο ευρύ επενδυτικό κοινό.

Η εταιρία μας, με διαφάνεια και με αποκλειστικό γνώμονα το σεβασμό στα συμφέροντα των μετόχων της, ανακοινώνει πάντοτε οποιαδήποτε επιχειρηματική της κίνηση, σύμφωνα με τους κανόνες της σωστής εταιρικής διακυβέρνησης".

Να σημειώσουμε ότι το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι οι

Μινωικές Γραμμές<.>

βρίσκονται σε συζητήσεις για την παραχώρηση πακέτου μετοχών σε στρατηγικό επενδυτή τόσο της μητρικής εταιρίας όσο και της θυγατρικής τους, με μεσάζοντα την ABN AMRO. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ως ενδιαφερόμενοι φαίνονται οι εταιρίες Sea Containers που έχει αναλάβει και την εκμετάλλευση της Διώρυγας Κορίνθου έχοντας πρόθεση να επεκταθεί στην ακτοπλοΐα και ενδιαφέρεται ακόμη και για το 50% των Μινωικών Γραμμών, Grimaldi Genoa με την οποία στο μεταξύ θα υπογράψουν στις 27 Οκτωβρίου στην Ιταλία την τελική συμφωνία για συνεκμετάλλευση νέων ακτοπλοϊκών γραμμών στο Τυρηνικό Πέλαγος στη γραμμή Γένοβα-Τυνησία-Μάλτα-Γαλλία το 2002 και 2003 και τέλος, οι εταιρίες P&O και Stena.

Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι Μινωικές προτίθενται να αντλήσουν το 30% των χρημάτων για το επενδυτικό τους πρόγραμμα (το υπόλοιπο 70% θα προέλθει από κοινοπρακτικό δάνειο 200 εκατομμυρίων ευρώ) από τη μεταβίβαση ακινήτων που έχουν στην ιδιοκτησία τους και δεν αξιοποιούνται καθώς και από την πώληση μετοχών που διαθέτουν σε άλλες εταιρίες, όπως στις Fortnet, Aegean Airlines, Επενδυτική Τράπεζα και Κρητική Φιλοξενία η οποία έχει αγοράσει έκταση στο Ηράκλειο της Κρήτης για ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top