Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕνημερωτική συνάντηση για το ευρωπαϊκό έργο 'Τουριστικά Μονοπάτια στην Περιοχή της Μαύρης Θάλασσας'
Περιφέρεια

Ενημερωτική συνάντηση για το ευρωπαϊκό έργο 'Τουριστικά Μονοπάτια στην Περιοχή της Μαύρης Θάλασσας'

Παρουσίαση των στόχων και των δράσεων του ευρωπαϊκού έργου 'Τουριστικά Μονοπάτια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας', συνολικού προϋπολογισμού 577.760 ευρώ, που υλοποιεί η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. ως επικεφαλής φορέας.

Συνάντηση σχετική με το ευρωπαϊκό έργο “Τουριστικά Μονοπάτια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας” (Tourism Paths of the Black Sea Region – BSB Tour), το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο Porto Palace. Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα εκπροσωπήσουν ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος στον τομέα τουριστικής ανάπτυξης στην Π.Κ.Μ. κ. Γιάννης Γιώργος και η Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών κα Τζελίνα Μακραντωνάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα παρουσιαστούν διεξοδικά οι στόχοι και οι δράσεις του ευρωπαϊκού έργου “Τουριστικά Μονοπάτια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας”, συνολικού προϋπολογισμού 577.760 ευρώ, που υλοποιεί η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. ως επικεφαλής φορέας, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρία Trakya (Toυρκία), το Κέντρο Ανάπτυξης Προστασίας Περιβάλλοντος (Ουκρανία), το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού του Καυκάσου (Γεωργία), το Οικολογικό Συμβουλευτικό Κέντρο Cahu (Μολδαβία), την ΜΚΟ Αgricola (Ουκρανία), την Περιφέρεια του Burgas (Βουλγαρία), το Πανεπιστήμιο Argarian (Aρμενία) και την Αναπτυξιακή Εταιρία Ανατολικού Μαρμαρά (Τουρκία).

“Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τίθεται επικεφαλής σε ένα σημαντικό διακρατικό έργο τουριστικής ανάπτυξης, που αφορά στη δημιουργία δικτύων τουρισμού και τουριστικών μονοπατιών στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Μέσα από κοινές πρωτοβουλίες με φορείς από τις γειτονικές χώρες, επιδιώκουμε να αναπτύξουμε συνέργειες για τον τουρισμό και τα παραδοσιακά προϊόντα, προκειμένου να ενδυναμώσουμε την τουριστική επιχειρηματικότητα και να αναδείξουμε την τουριστική εικόνα της περιφέρειάς μας.

Αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τις δυνατότητες συνεργασίας με γειτονικά κράτη, προκειμένου να ενισχύσουμε την τουριστική οικονομία της περιοχής μας και να προβάλλουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα αποκομίζοντας τα μέγιστα δυνατά οφέλη για τον τόπο μας”, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αναφερόμενος στο έργο “Τουριστικά Μονοπάτια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας”, ο κ. Γιώργος μίλησε για τους στόχους της πρωτοβουλίας, που είναι “να διευκολύνει την ανταλλαγή ορθών πρακτικών στον τομέα του τουρισμού μεταξύ των πόλεων με ανεπτυγμένες τουριστικές υποδομές και την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας των ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στην επιλέξιμη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας”.

Από την πλευρά της, η κα Μακραντωνάκη υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του έργου για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι “θα συμβάλει στο να δημιουργηθούν δίαυλοι επικοινωνίας σε διαπεριφερειακό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ αυτοδιοικητικών φορέων λήψης αποφάσεων, όπως είναι οι Περιφέρειες και Δήμοι και των επιχειρήσεων τουρισμού”.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Κοινό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “BLACK SEA 2007-2013”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024