Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχεία

'Γαλάζια Σημαία' στην παραλία Δράπανος του Nana Beach Hotel

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Ιούλιος 2014, 14:01

Πραγματοποιιήθηκε η τελετή έπαρσης της 'Γαλάζιας Σημαίας' για το 2014 στην παραλία Δράπανος του Nana Beach Hotel, στη Χερσόνησο Κρήτης.Στα τέλη Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η έπαρση της γαλάζιας σημαίας για το 2014 στην παραλία Δράπανος του ξενοδοχείου Nana Beach. Η παραλία βραβεύεται συνεχόμενα τα τελευταία χρόνια από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), που διαχειρίζεται το διεθνές πρόγραμμα για τη χώρα μας.

Για το 2014, βραβεύτηκαν 408 ακτές και 10 μαρίνες, με την Ελλάδα να κατακτά και για φέτος τη δεύτερη θέση παγκοσμίως και το Λασίθι της Κρήτης την πρώτη θέση στην Ελλάδα, με τη βράβευση 42 ακτών. Το πρόγραμμα της γαλάζιας σημαίας έχει ξεκινήσει από το 1987, αποτελώντας διεθνώς την πιο έγκυρη πιστοποίηση ασφάλειας και ποιότητας για τις ακτές και τις μαρίνες.

Η απόκτηση του συμβόλου ποιότητας της γαλάζιας σημαίας προϋποθέτει το να πληρούνται τα 32 κριτήρια του προγράμματος τα οποία αφορούν σε 4 κατηγορίες όπως η περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διοργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, καθώς και την ενημέρωση σχετικά με το περιβάλλον της κάθε ακτής, η ποιότητα νερών κολύμβησης με ειδικές συνθήκες δειγματοληψίας και αναλύσεις από διαπιστευμένους φορείς, η περιβαλλοντική διαχείριση όπως η φροντίδα για την καθαριότητα της ακτής, οι επαρκείς κάδοι απορριμάτων, ο διαχωρισμός ανακυκλώσιμων υλικών κ.λπ. και η ασφάλεια της ακτής συμπεριλαμβανομένων των ναυαγοσωστών και των σχετικών εφοδίων, των πρώτων βοηθειών με τον κατάλληλο εξοπλισμό, των σχεδίων για την αντιμετώπιση ρύπανσης, κ.λπ.

“Το Nana Beach έχει αποδείξει όλα τα χρόνια λειτουργίας του την ευαισθητοποίηση του σε περιβαλλοντικά ζητήματα με την εφαρμογή και προώθηση πρακτικών που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, το ξενοδοχείο, φροντίζει για τη διαχείριση ενέργειας όπως για παράδειγμα με τη χρήση λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας και ανιχνευτών φωτός αλλά και με βιώσιμες πρακτικές όπως ανακύκλωση αναλώσιμων υλικών. Επίσης, το ξενοδοχείο στηρίζει τις περιβαλλοντικές δράσεις μέσω της συνεργασίας του με οργανώσεις όπως με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) όπου πέρα από τη βράβευση με τη γαλάζια σημαία, βραβεύεται τα τελευταία χρόνια και με το Green Key, το οικολογικό σήμα ποιότητας τουριστικών μονάδων που σχετίζεται με την περιβαλλοντική διαχείριση. Επίσης, συνεργάζεται με την Legambiente για το πρόγραμμα Clean up the Med, το Σωματείο ΑΡΧΕΛΩΝ για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, κ.ά.”, αναφέρει η διεύθυνση.

Η τελετή έπαρσης της σημαίας πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα χαρούμενη ατμόσφαιρα όπου παρευρέθησαν πελάτες του ξενοδοχείου, καθώς και μέλη του προσωπικού και της διεύθυνσης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top