Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΔήμος Αθηναίων: Μεγάλο ενδιαφέρον για το TBEX Athens 2014
MICE

Δήμος Αθηναίων: Μεγάλο ενδιαφέρον για το TBEX Athens 2014

Βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια συντονισμού και συνεργασιών, πρωτίστως με τον ΕΟΤ, αλλά και με πληθώρα άλλων φορέων του Δημοσίου και με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απόλυτη επιτυχία της διοργάνωσης. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ετοιμαστεί περίπου 70 ειδικά πακέτα περιηγήσεων και ταξιδιών εξοικείωσης – πολλά εξ αυτών έχουν ήδη αναρτηθεί στο site που δημιoύργησε ειδικά για το ΤΒΕΧ ATHENS.

Έντονο ενδιαφέρον παρατηρείται αυτήν την περίοδο για συμμετοχή στο TBEX Europe 2014, τη μεγάλη ετήσια συνάντηση της διεθνούς κοινότητας ταξιδιωτικών bloggers και συγγραφέων τουριστικών media που φέτος διοργανώνεται στην Αθήνα, στις 23-25 Οκτωβρίου, από τον Δήμο Αθηναίων, την Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου (ΕΑΤΑ), το Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB) και με την στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού – ΕΟΤ.
 
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (07/07), οι εγγραφές, ήδη, ξεπερνούν τις 450 με συμμετοχές από 53 χώρες, καταγράφοντας αύξηση κατά περίπου 147%, σε σύγκριση με τις εγγραφές της προηγούμενης διοργάνωσης στην Ευρώπη (Δουβλίνο), το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.
 
Με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και του ACVB και σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη και της υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη, βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια συντονισμού και συνεργασιών, πρωτίστως με τον ΕΟΤ, αλλά και με πληθώρα άλλων φορέων του Δημοσίου και με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απόλυτη επιτυχία της διοργάνωσης.
 
Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ετοιμαστεί περίπου 70 ειδικά πακέτα περιηγήσεων και ταξιδιών εξοικείωσης – πολλά εξ αυτών έχουν ήδη αναρτηθεί στο site που δημιoύργησε ειδικά για το ΤΒΕΧ ATHENS το ACVB (http://tbex.thisisathens.org) προκειμένου οι δημοσιογράφοι και bloggers να επισκεφθούν περιοχές της μητροπολιτικής Αθήνας, αλλά και της επικράτειας και να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και υποδομών της χώρας μας προωθώντας, μέσω της εμπειρίας τους, το τουριστικό μας προϊόν.
 
Σημειώνεται ότι το TBEX Europe είναι από τις πλέον περιζήτητες αλλά και απαιτητικές διοργανώσεις της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας, η οποία συγκεντρώνει περίπου 1.000 τουριστικούς δημοσιογράφους, bloggers, writers, content creators/ contributors καθώς και παράγοντες και επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς με έντονη δραστηριότητα στα social media, από όλον τον κόσμο.
 
Η επιλογή της Αθήνας, ως διοργανώτριας πόλης αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για τη θέση και την εικόνα της πόλης αλλά και της Ελλάδας γενικότερα στη διεθνή αγορά τουρισμού και ταξιδιών, καθώς οι προορισμοί που φιλοξενούν το TBEX, τυγχάνουν τεράστιας πρωτογενούς και άμεσης προβολής σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες κοινωνικής και επαγγελματικής δικτύωσης (blogs, podcasts, YouTube, Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Flickr, Google + κ.ά.) με αθροιστικά εκατομμύρια προβολές, αναφορές και αναρτήσεις, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη συνάντηση, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες αναρτούν άρθρα και πολυμεσικό υλικό σε πραγματικό χρόνο, τόσο από το συνέδριο ΤΒΕΧ όσο και από τα ταξίδια εξοικείωσης που θα συμμετάσχουν.
 
Η υπουργός Τουρισμού δήλωσε σχετικά: “Η διοργάνωση της TBEX Europe αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση για τον ελληνικό τουρισμό και ειδικότερα την Αθήνα, που βρίσκεται σε μια διαρκώς εξελισσόμενη πορεία, ανακάμπτοντας και κερδίζοντας και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα τουριστικά δρώμενα, που δικαιωματικά της ανήκει. Για το υπουργείο Τουρισμού το διαδίκτυο και τα social media αποτελούν μια σύγχρονη δυναμική μορφή επικοινωνίας με χαμηλό κόστος και μεγάλη προστιθέμενη αξία στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού που βρίσκεται στον πυρήνα της επικοινωνιακής μας στρατηγικής και των δράσεων που αναπτύσσουμε“.
 
Ο κ. Καμίνης δήλωσε σχετικά: “Παρά τον μεγάλο διεθνή ανταγωνισμό, ο Δήμος Αθηναίων, η ΕΑΤΑ και το ACVB, διεκδίκησαν και κέρδισαν επάξια αυτήν την τόσο σημαντική για την Αθήνα και την Ελλάδα, διοργάνωση. Η Αθήνα για μια εβδομάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με χιλιάδες bloggers να μεταφέρουν την ζωντάνια, το δυναμισμό, τους ήχους & τις εικόνες της σε όλον τον κόσμο. Σε άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα συνεργασίας και κάθε εφόδιο που έχουμε, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι το TBEX της Αθήνας θα είναι το πιο επιτυχημένο που θα έχει διοργανωθεί μέχρι σήμερα”. 
 
O γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς δήλωσε: “Η προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού, μέσω του διαδικτύου αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΕΟΤ στα ζητήματα επικοινωνίας. Ειδικότερα τα travel blogs, συνιστούν το δυναμικότερο μέσο προβολής τόσο στις παραδοσιακές μας αγορές όσο και στις νέες. Σε αγορές, μάλιστα, με ιδιαίτερη οργάνωση όπως αυτή των ΗΠΑ, τείνουν να υποκαταστήσουν τα κλαδικά παραδοσιακά τουριστικά μέσα ενημέρωσης. Η παγκόσμια κοινότητα των travel bloggers συμβάλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση της ζήτησης και επηρεάζει αποφασιστικά τις επιλογές των τουριστών. Η διοργάνωση του συνεδρίου TBEX στην Αθήνα, αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία. Ο ΕΟΤ ως συνδιοργανωτής του συνεδρίου στηρίζει την εκδήλωση και προσβλέπει στην επανάληψη τέτοιων δυναμικών δράσεων στην Ελλάδα“.
 
Ο πρόεδρος της ΕΑΤΑ και δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Μπρούλιας δηλώνει: “Το TBEX Athens 2014 προσφέρει μία σπάνια ευκαιρία να προβάλλουμε στη διεθνή κοινότητα των bloggers τις μοναδικές εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει η Αθήνα, ως προορισμός, στους επισκέπτες της. Είμαστε έτοιμοι, με τη συνεργασία όλων, να δώσουμε αλλά και να δείξουμε, τον καλύτερό μας εαυτό για την επιτυχία της διοργάνωσης”. 
 
Συνδιοργανωτής της διοργάνωσης είναι ο ΕΟΤ ενώ μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα φιλοξενίας του συνεδρίου συμμετέχουν ως μεγάλοι Χορηγοί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η AEGEAN Αεροπορική Εταιρεία καθώς και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών – ΟΑΣΑ.
 
Χορηγοί του συνεδρίου μέχρι σήμερα είναι οι εταιρείες: Aqua Vista Hotels, Incrediblue και Porto Carras Grand Resort, ενώ λίγες μόνο θέσεις και χορηγικά πακέτα σε προνομιακή τιμή έχουν μείνει διαθέσιμα για το συνέδριο TBEX EUROPE 2014. 
 
Επιπρόσθετα, χορηγοί των ταξιδιών εξοικείωσης είναι: Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, Θέατρο Δώρα Στράτου, Ίδρυμα Ευγενίδου, Λίμνη Βουλιαγμένης, Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας, Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, Alternative Athens, Athens Walking Tours, Athens Xclusive Designers Week, Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, Big Olive, Discover Greek Culture, Dopios, Hydraiki-One Day Cruise, Grazy travel, Golf Γλυφάδας, Kastelorizo Group, Key Tours, Louis Cruises, McArthur Glen, Onassis Cultural Center, Re Think Athens by the Onassis Foundation, Topos Allou Theatre.
 
Χορηγοί Επικοινωνίας μέχρι στιγμής είναι οι: GTP, KSD, Hellenic Travelling, Travelling News, Travel Daily News, Travelmii, Tourism Press, Tourism Today, Τουριστική Αγορά, Meetingreece και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί EN LEFKO 87,7 και HIT 88,9.
 
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024