Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΣύσκεψη προετοιμασίας για τη Γ.Σ και το συνέδριο της ESPO στον Πειραιά
Λιμένες

Σύσκεψη προετοιμασίας για τη Γ.Σ και το συνέδριο της ESPO στον Πειραιά

Μετά τη Γενική Συνέλευση της ESPO, θα διεξαχθεί το ετήσιο Συνέδριο των ευρωπαϊκών λιμανιών, καθώς και ένα πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Στόχος είναι όλα τα γεγονότα να γίνουν στον Πειραιά και το λιμάνι του.

Σύσκεψη ενημέρωσης και προετοιμασίας για τα δύο μεγάλα γεγονότα, (α) της Γενικής Συνέλευσης και του Συνεδρίου της ESPO (Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης) και (β) της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας που θα γίνουν το Μάιο 2015 στον Πειραιά, προκάλεσε ο ΟΛΠ ΑΕ με καλεσμένους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της Πόλης.
Στη σύσκεψη αυτή, η οποία έγινε στην αίθουσα συσκέψεων της Διοίκησης του ΟΛΠ ΑΕ, παρουσία των κ.κ. Γ. Ανωμερίτη, Π. Πετρουλήκαι Στ. Χατζάκου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, του Εμπορικού Συλλόγου, ναυτιλιακών ενώσεων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, φορείς κρουαζιέρας και ακτοπλοΐας κ.ά.
Για το θέμα της Γενικής Συνέλευσης και του Συνεδρίου της ESPO η ενημέρωση έγινε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ ΑΕ κ. Γιώργο Ανωμερίτη, ο οποίος αφού τόνισε ότι Γενική Συνέλευση της ESPO γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δη στον Πειραιά, παρουσίασε το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων, στο οποίο θα συμμετάσχουν 300 περίπου εκπρόσωποι από όλα τα μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης, ο αρμόδιος Επίτροπος και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπρόσωποι όλων των φορέων της λιμενικής βιομηχανίας και ναυτιλίας. Μετά τη Γενική Συνέλευση, θα διεξαχθεί το ετήσιο Συνέδριο των ευρωπαϊκών λιμανιών, καθώς και ένα πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Στόχος είναι όλα τα γεγονότα να γίνουν στον Πειραιά και το λιμάνι του.
Για το δεύτερο θέμα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας 2015 (European Maritime Day) η ενημέρωση έγινε από τον γενικό διευθυντή του ΟΛΠ ΑΕ κ. Σταύρο Χατζάκο, ο οποίος παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις του 2014 που έγιναν στη Βρέμη και το Bremerhaven της Γερμανίας. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν 1000-1200 άτομα, θα τεθούν υπό την πολιτική κάλυψη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και οργανωτικά από το Δήμο Πειραιά, τον ΟΛΠ ΑΕ και όλους τους φορείς του Πειραιά. Και αυτό το γεγονός γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δη στον Πειραιά. Κύριο θέμα της Ε.Η.Ν. 2015 έχει προταθεί να είναι: “Παράκτιες Πόλεις και Περιφέρειες: μηχανές αειφόρου ανάπτυξης”. Λόγω του μεγάλου μεγέθους των συμμετεχόντων προτάθηκε και έγινε ήδη δεκτό από το συντονιστή διευθυντή του ΣΕΦ κ. Π. Φασούλα το αίτημα που υποβλήθηκε να γίνουν όλες οι εκδηλώσεις (συνέδριο, εκθέσεις, εκδηλώσεις) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο και στους χερσαίους χώρους του λιμανιού.
Για τα θέματα αυτά θα αφιχθούν στον Πειραιά στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου ειδικοί σύμβουλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να συσκεφθούν με το Δήμο Πειραιά, τον ΟΛΠ και τους φορείς για τις λεπτομέρειες του εορτασμού.
Όλοι οι φορείς συμφώνησαν να αποστείλουν ιδέες και προτάσεις στις Γραμματείες που έχουν συσταθεί, ώστε Πόλη και Λιμάνι να επιδείξουν ότι καλύτερο μπορεί να παρουσιάσει ο Πειραιάς.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024