Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου

Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ΟΑΕΔ και Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 21 Ιούλιος 2014, 11:25

Κύριο θέμα συζήτησης της συνάντησης στελεχών του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και του περιφερειακού διευθυντή του ΟΑΕΔ αποτέλεσε η διερεύνηση των τοπικών αναγκών και η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων για την προώθηση της απασχόλησης και της τουριστικής επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο.


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014, μεταξύ του ΟΑΕΔ και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π). Ο περιφερειακός διευθυντής του ΟΑΕΔ κ. Ιωάννης Καρβέλης υποδέχθηκε στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Πάτρα τον πρόεδρο του Τ.Ο.Π. κ. Κωνσταντίνο Μαρινάκο (Αρκαδία), τον α’ αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Πολλάλη (Λακωνία) και τον αναπλ. γενικό γραμματέα του Οργανισμού κ. Δημήτρη Διαμαντόπουλο (Αχαΐα). Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η διερεύνηση των τοπικών αναγκών και η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων για την προώθηση της απασχόλησης και της τουριστικής επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο.

Προς αυτήν την κατεύθυνση ο κ. Καρβέλης παρουσίασε τις στοχευμένες δράσεις του ΟΑΕΔ, που ήδη υλοποιούνται για την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου και του εργατικού του δυναμικού. Παρουσιάστηκε  το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, που εκπονεί ο Οργανισμός και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα σε σχέση με παρελθόντες προσκλήσεις.

Ειδική μνεία έγινε αναφορικά με την προώθηση, εκ μέρους του περιφερειακού διευθυντή κ. Καρβέλη, αλλά και την άμεση ανταπόκριση του διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Αμπατζόγλου, σε σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου προκειμένου να προστεθεί στο πρόγραμμα σπουδών της Επαγγελματικής Σχολής της Σπάρτης, ειδικότητα Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, προς εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής τουριστικής αγοράς, ενώ κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης προτάσεις και για συναφείς ειδικότητες που θα μπορούσαν προοπτικά να προστεθούν και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, ενισχύοντας κατ‘αυτόν τον τρόπο το επίπεδο της τουριστικής εκπαίδευσης των απασχολούμενων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση για διερεύνηση των εξειδικευμένων αναγκών του τουριστικού κλάδου στην Πελοπόννησο και των ιδιαιτεροτήτων των επιχειρήσεων συνεχούς και εποχικής λειτουργίας, προκειμένου να μπορούν να μεταφραστούν σε πιο αποτελεσματικά προγράμματα απασχόλησης. Οι δυο φορείς θα είναι σε διαρκή επικοινωνία προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που ετέθησαν.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top