Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαHellenic Seaplanes: Παραχώρηση χώρου για υδατοδρόμιο και στην Πάτμο
Αερομεταφορές

Hellenic Seaplanes: Παραχώρηση χώρου για υδατοδρόμιο και στην Πάτμο

Ολοκληρώθηκαν και στην Πάτμο οι διαδικασίες παραχώρησης χώρου για υδατοδρόμιο σε ανάδοχο επενδυτή.

Μετά από Σκύρο, Αλόννησο, Αμφιλοχία, Τήνο, ακολούθησε η Πάτμος, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία παραχώρησης χώρου για το υδατοδρομίου. Ανάδοχος επενδυτής ορίστηκε η εταιρεία b, θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ / Hellenic Seaplanes SA, μετά την επιτυχή αξιολόγηση της από την επιτροπή διαγωνισμού που συστήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Πάτμου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Μιχάλης Ασσαριώτης είπε: “το Λιμενικό Ταμείο Πάτμου έχει κάνει ίσως το πιο σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη υδατοδρομίων στα Δωδεκάνησα. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για την κατασκευή του υδατοδρομίου και πιστεύουμε ότι η Πάτμος θα είναι από τα πρώτα νησιά με ολοκληρωμένο και αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο. Πιστεύουμε πως αυτό δείχνει πια ξεκάθαρα ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι και ο μόνος γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για την αδειοδότηση υδατοδρομίων στην Ελλάδα”.
 
Ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Στόικος, ο οποίος πρωτοστάτησε να γίνει πράξη το υδατοδρόμιο δήλωσε: “Η λειτουργία του υδατοδρομίου στην Πάτμο, αποτελεί μια λύση στα προβλήματα της σύνδεσης μας με την υπόλοιπη Ελλάδα, μπορεί να δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα του νησιού, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να αποκτήσουμε υποστήριξη και εξυπηρέτηση ασθενών με  αεροδιακομιδές, τόσο για τους κατοίκους του νησιού όσο και τους τουρίστες”.

Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, κ. Νικόλας Χαραλάμπους αναφέρει: “Η πορεία της συγκεκριμένης επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρείας μας προχωράει με σταθερά βήματα και αναμένεται σύντομα να έχουμε ένα βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομίων, που θα δώσει μια νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Η Πάτμος θα αναπτύξει μια νέα συγκοινωνιακή δραστηριότητα με δυνατότητα σύνδεσης σε νέους προορισμούς, έτσι ώστε να δοθεί ώθηση στο τουριστικό προϊόν του νησιού αλλά και να στους κατοίκους ένα εναλλακτικό μέσο μεταφοράς για άμεση πρόσβαση στα αστικά κέντρα, διαμορφώνοντας έτσι ένα αναπτυξιακό, τουριστικό και κοινωνικό περιβάλλον”.

Η Hellenic Seaplanes S.A./ Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων σε παράλια και νησιά όπου σύντομα θα έχουν διασύνδεση προς όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, πολλοί Δήμοι και Λιμενικά Ταμεία έχουν προκηρύξει τις διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος και διαγωνισμούς για τα υδατοδρόμια τους και άλλοι προχωρούν με πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για τις παραχωρήσεις στα λιμάνια τους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024