Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ TripAdvisor εξαγοράζει τη Viator έναντι 200 εκατ. δολ.
Online travel

Η TripAdvisor εξαγοράζει τη Viator έναντι 200 εκατ. δολ.

Η TripAdvisor εξαγόρασε έναντι 200 εκατ. δολ. τη Viator, ηγέτιδα εταιρεία στην αναζήτηση και αγορά εισιτηρίων για εκδρομές δραστηριοτήτων σε όλο τον κόσμο.

Η TripAdvisor ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συμφωνία για την εξαγορά της Viator, ηγέτιδας εταιρείας στην αναζήτηση και αγορά εισιτηρίων για διακοπές δραστηριοτήτων σε όλο τον κόσμο. Η Viator διαθέτει πάνω από 20.000 εκδρομές και αξιοθέατα και πάνω από 600.000 κριτικές, φωτογραφίες και βίντεο videos, από τους ταξιδιώτες της.

“Η Viator θα είναι μια πολύ καλή πρόσθεση στην ‘οικογένεια’ της TripAdvisor, καθώς οι κρατήσεις online και μέσω κινητών τηλεφώνων για αξιοθέατα και προορισμούς δραστηριοτήτων αντιπροσωπεύουν μια τεράστια ευκαιρία για την εταιρεία μας”, δήλωσε ο Stephen Kaufer, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TripAdvisor, Inc. “Οι ταξιδιώτες θέλουν να εξερευνούν τα τοπικά αξιοθέατα όταν ταξιδεύουν και το βάθος και εύρος της Viator στις παγκόσμιες ατραξιόν, σε συνδυασμό με την εμπειρία τους στις ασύρματες κρατήσεις, θα έχει άμεσο όφελος στην κοινότητά μας, είτε στη φάση σχεδιασμού ενός ταξιδιού είτε κατά τη διάρκειά του”.

“Η γκάμα της εταιρείας σε εκδρομές και δραστηριότητες, σε 1.500 προορισμούς είναι ένα ισχυρό συμπλήρωμα στον ‘πλούτο’ της TripAdvisor όσον αφορά στο σχεδιασμό ταξιδίων“, ανέφερε η Barrie Seidenberg, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Viator. “Μοιραζόμαστε ένα όραμα – να παράσχουμε τους πόρους που χρειάζονται οι ταξιδιώτες για να σχεδιάσουν και να πετύχουν ένα τέλειο ταξίδι, και αυτή η συμφωνία θα δώσει τη δυνατότητα στη Viator να βοηθήσει περισσότερους ταξιδιώτες να βιώσουν τις καλύτερες δραστηριότητες που μπορεί να τους προσφέρει ο προορισμός που επέλεξαν”.

Η Viator συνεργάζεται με τους καλύτερους τουριστικούς πράκτορες κάθε περιοχής, για να προσφέρει στους ταξιδιώτες πρόσβαση σε εκδρομές και δραστηριότητες σε δημοφιλείς προορισμούς ανά τον κόσμο. Το site έχει δυνατότητα κρατήσεων σε 10 διαφορετικές γλώσσες και 10 νομίσματα και οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν προκρατήσεις online και στον προορισμό μέσω της εφαρμογής Viator Tours & Activities. Επιπρόσθετα, η Viator προσφέρει τοπικές εμπειρίες σε πάνω από 3.000 συνεργάτες της, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται μερικές από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία.

Η εταιρεία απασχολεί πάνω απο 250 υπαλλήλους και μετά την εξαγορά θα παραμείνει στα κεντρικά της γραφεία, στο Σαν Φρανσίσκο, με γραφεία σε Λας Βέγκας, Λονδίνο και Σίδνεϊ.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το γ’ τρίμηνο του 2014. Η Viator θα είναι η τέταρτη εξαγορά της Tripadvisor μέσα στο 2014, μετά τις lafourchette, Tripbod και Vacation Home Rentals. Η τιμή εξαγοράς ανέρχεται στα 200 εκατ. δολ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024