Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕκδήλωση για την προώθηση των λιμνών των Πρεσπών με τη χρήση ηλιακών σκαφών
Οικοτουρισμός

Εκδήλωση για την προώθηση των λιμνών των Πρεσπών με τη χρήση ηλιακών σκαφών

Στα πλαίσια του έργου 'Πράσινο Σκάφος / Green Boat', η Ελλάδα απέκτησε τα πρώτα δύο ηλιακά της σκάφη διαμέσου του Δήμου Πρεσπών για την οργάνωση εναλλακτικών διαδρομών αναψυχής στις προστατευόμενες περιοχές των λιμνών Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα.

Την Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 και ώρες 12.00 – 14.00 θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πρεσπών, η Τελική Εκδήλωση για το Διακρατικό Έργο με τίτλο “Πράσινο Σκάφος – Από το παρελθόν στο μέλλον: Η προώθηση όλων των ομορφιών της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής των Λιμνών των Πρεσπών με τη χρήση της τεχνολογίας του μέλλοντος – Ηλιακά Σκάφη”. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι τοπικών και περιφερειακών φορέων της ευρύτερης διασυνοριακής Στα πλαίσια του έργου “Πράσινο Σκάφος / Green Boat”, η Ελλάδα απέκτησε τα πρώτα δύο ηλιακά της σκάφη διαμέσου του Δήμου Πρεσπών για την οργάνωση εναλλακτικών διαδρομών αναψυχής στις προστατευόμενες περιοχές των λιμνών Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα με καινοτόμα μέσα εντελώς φιλικά προς το περιβάλλον, με σκοπό την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και της προβολής της περιοχής ως προορισμού εναλλακτικού τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν οι στόχοι και τα αποτελέσματα του έργου “Πράσινο Σκάφος / Green Boat”, οι κύριες δραστηριότητες των εταίρων, η επίσημη ιστοσελίδα του έργου, καθώς και οι λοιπές δράσεις δημοσιότητας και επικοινωνίας. Επιπροσθέτως, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των ηλιακών σκαφών του Δήμου Πρεσπών (τεχνικά χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα) καθώς και των προτάσεων εφαρμογής περιηγητικών διαδρομών με τα ηλιακά σκάφη. Η τελική εκδήλωση του έργου θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του επίσημου βίντεο του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο “Πράσινο Σκάφος / Green Boat” είναι ένα από τα πρώτα έργα του Προγράμματος Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013, με απτά και άμεσα εφαρμόσιμα αποτελέσματα, που επιτυγχάνεται με την προμήθεια & λειτουργία δύο ηλιακών σκαφών για περιηγητικές διαδρομές.

Για το σκοπό αυτό άλλωστε το συγκεκριμένο έργο επιλέχθηκε και παρουσιάστηκε ως Βέλτιστη Πρακτική στο 1o Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εδαφικής Συνεργασίας, που διεξήχθη στις 8-9 Μαΐου 2014 στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. και των εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024