Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΟλοκληρώθηκε η ρυμούλκηση του Costa Concordia στο λιμάνι της Γένοβας
Κρουαζιέρα

Ολοκληρώθηκε η ρυμούλκηση του Costa Concordia στο λιμάνι της Γένοβας

Η διάλυση του Costa Concordia αναμένεται να κοστίσει περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Ολοκληρώθηκε το τελευταίο ταξίδι του Costa Concordia της Costa Cruises: οδηγήθηκε από τα ρυμουλκά στον ειδικό βραχίονα του λιμένα της Γένοβας όπου το πλοίο θα αγκυροβολήσει και θα παραμείνει για τους επόμενους 24 μήνες, προκειμένου να περατωθεί η διαδικασία διάλυσής του.

“Οι Γάλλοι, οι οποίοι είχαν εκφράσει σειρά ανησυχιών για τυχόν μόλυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, θα πρέπει στο εξής να αρχίσουν να μας εμπιστεύονται περισσότερο”, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός περιβάλλοντος Gianluca Galletti.

Στο λιμάνι της Γένοβας από θαλάσσης έφθασε και ο Ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, προκειμένου να συγχαρεί όλους τους υπεύθυνους της τετραήμερης επιχείρησης ρυμούλκησης του κρουαζιερόπλοιου από το νησί Τζίλιο μέχρι την Γένοβα.

Η διάλυση του σκάφους αναμένεται να κοστίσει περίπου 100 εκατ. ευρώ. Έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το όλο εγχείρημα θα έχει κοστίσει στην ιδιοκτήτρια εταιρεία, Carnival Corporation, 1,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν εκφράσει σειρά ανησυχιών λόγω του ανέμου που συνεχίζει να πνέει στα ανοικτά των ακτών της βορειοδυτικής Ιταλίας και ειδικότερα της περιφέρειας της Λιγουρίας. Παρά ταύτα, οι προγραμματισμένες διαδικασίες δεν υπέστησαν, τελικά, καμία ουσιαστική καθυστέρηση.

“Η αποστολή μας εξετελέσθη. Λυπάμαι μόνο για κάποιους κυρίους που έθεσαν υπό αμφισβήτηση τις ικανότητές μας και ήταν έτοιμοι να καταγγείλουν τυχόν αποτυχία της όλης αυτής προσπάθειας”, δήλωσε ο υπεύθυνος της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας Franco Gabrielli.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024