Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κρουαζιέρα

Ολοκληρώθηκε η ρυμούλκηση του Costa Concordia στο λιμάνι της Γένοβας

Θοδωρής Κουμέλης - 28 Ιούλιος 2014, 10:38

Η διάλυση του Costa Concordia αναμένεται να κοστίσει περίπου 100 εκατ. ευρώ.


Ολοκληρώθηκε το τελευταίο ταξίδι του Costa Concordia της Costa Cruises: οδηγήθηκε από τα ρυμουλκά στον ειδικό βραχίονα του λιμένα της Γένοβας όπου το πλοίο θα αγκυροβολήσει και θα παραμείνει για τους επόμενους 24 μήνες, προκειμένου να περατωθεί η διαδικασία διάλυσής του.

“Οι Γάλλοι, οι οποίοι είχαν εκφράσει σειρά ανησυχιών για τυχόν μόλυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, θα πρέπει στο εξής να αρχίσουν να μας εμπιστεύονται περισσότερο”, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός περιβάλλοντος Gianluca Galletti.

Στο λιμάνι της Γένοβας από θαλάσσης έφθασε και ο Ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, προκειμένου να συγχαρεί όλους τους υπεύθυνους της τετραήμερης επιχείρησης ρυμούλκησης του κρουαζιερόπλοιου από το νησί Τζίλιο μέχρι την Γένοβα.

Η διάλυση του σκάφους αναμένεται να κοστίσει περίπου 100 εκατ. ευρώ. Έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το όλο εγχείρημα θα έχει κοστίσει στην ιδιοκτήτρια εταιρεία, Carnival Corporation, 1,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν εκφράσει σειρά ανησυχιών λόγω του ανέμου που συνεχίζει να πνέει στα ανοικτά των ακτών της βορειοδυτικής Ιταλίας και ειδικότερα της περιφέρειας της Λιγουρίας. Παρά ταύτα, οι προγραμματισμένες διαδικασίες δεν υπέστησαν, τελικά, καμία ουσιαστική καθυστέρηση.

“Η αποστολή μας εξετελέσθη. Λυπάμαι μόνο για κάποιους κυρίους που έθεσαν υπό αμφισβήτηση τις ικανότητές μας και ήταν έτοιμοι να καταγγείλουν τυχόν αποτυχία της όλης αυτής προσπάθειας”, δήλωσε ο υπεύθυνος της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας Franco Gabrielli.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top