Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsΓιορτή του παγκόσμιου τουρισμού στα World Travel Awards στην Αθήνα
World Travel Awards

Γιορτή του παγκόσμιου τουρισμού στα World Travel Awards στην Αθήνα

Τα World Travel Awards, που έχουν χαρακτηριστεί ως τα 'Όscars τoυ Παγκόσμιου Τουρισμού' από την Wall Street Journal, πραγματοποιήθηκαν από τη 1 ως τις 3 Αυγούστου, στο Divani Apollon Palace & Thalasso.

Ο θεσμός των World Travel Awards γιόρτασε την 21η επέτειό του το 2014, με ένα πανευρωπαϊκό γκαλά στο Divani Apollon Palace & Thalasso στην Αθήνα. Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Centro Cultural Itchimbía, στο Quito, του Εκουαδόρ, στο Γκαλά της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής στις 9 Αυγούστου.

Οι νικητές των World Travel Awards Europe αποκαλύφθηκαν σε μια βραδιά γεμάτη αγωνία στο Divani Apollon Palace & Thalasso, που φιλοξένησε την εκδήλωση. Η εκδήλωση είχε ως παρουσιαστές της τον γνωστό κριτικό κινηματογράφου κ. Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και την παρουσιάστρια κα Μαίρη Σινατσάκη, ενώ η βραδιά περιελάμβανε μουσική εμφάνιση  από τους Onirama και παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών από το συγκρότημα της Δώρας Στράτου.

Ο πρόεδρος των World Travel Awards Graham Cooke δήλωσε: “Ήταν μια φανταστική βραδιά για τους νικητές μας, συγχαρητήρια σε όλους. Αυτή είναι η πρώτη μας επίσκεψη στην Ελλάδα και το Divani Apollon Palace & Thalasso ήταν άψογος οικοδεσπότης για την εκδήλωση του ευρωπαϊκού γκαλά. Θα πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι για τα επιτεύγματά τους”. Και πρόσθεσε: “Η Ευρώπη βρίσκεται στο μέσο μιας ταχείας ανάκαμψης ύστερα από κάποια δύσκολα χρόνια και οι εταιρείες και οι επωνυμίες που παρέλαβαν τα βραβεία απόψε βρίσκονται στην αιχμή αυτής της ανάκαμψης. Οι ψηφοφόροι των βραβείων τους αναγνώρισαν ως τους σημαντικότερους ‘παίκτες’ της τουριστικής βιομηχανίας, οι οποίοι θα είναι οι ηγέτες τα επόμενα χρόνια. Αυτή η βράβευση αποτελεί εφαλτήριο για τη συνεχόμενη επιτυχία τους”.


Βράβευση του Divani Apollon Palace & Thalasso.

Το Divani Apollon Palace & Thalasso ανακηρύχθηκε “Europe’s Leading Spa Hotel” και “Greece’s Leading Hotel”. Η Marketing Director της Divani Collection Hotels κα Νίκη Φωτίου ανέφερε: “Η φιλοξενία των World Travel Awards αποτέλεσε τιμή για την Divani Collection. Μέσω της συνεργασίας μας με τον Οργανισμό, μας δόθηκε η δυνατότητα παρουσίασης του ξενοδοχείου μας στην ευρωπαϊκή ελίτ του τουρισμού, ενώ ταυτόχρονα τους δείξαμε το καλύτερο δυνατό από την ελληνική φιλοξενία. Αποτέλεσε επίσης πραγματική ικανοποίηση και έκπληξη η αναγνώριση του Divani Apollon Palace & Thalasso ως το καλύτερο Spa Hotel της Ευρώπης. Ευχαριστούμε όλους όσους μας ψήφισαν και θα σας δούμε στο Μαρόκο για τον μεγάλο τελικό!”


Βράβευση του Porto Carras Grand Resort.

Τα βραβεία “Europe’s Leading Luxury Beach Villas” και “Europe’s Leading Private Beach Hotel” έλαβε το Porto Zante Villas στη Ζάκυνθο και το βραβείο “Europe’s Leading Meetings & Conference Centre’ πήγε στο Grand Resort Lagonissi.

Η Κέρκυρα ψηφίστηκε ως “Europe’s Leading Beach Destination” και η Ακρόπολη “Europe’s Leading Tourist Attraction”.

To Porto Carras Grand Resort βραβεύτηκε στις κατηγορίες “Greece’s Leading Family Resort” και “Greece’s Leading Resort” ως το κορυφαίο ελληνικό οικογενειακό ξενοδοχείο. Επίσης, μεγάλη επιτυχία αποτελεί η επιλογή της Βίλας Γαλήνης, στη κατηγορία “Europe’s Leading Boutique Hotel” ανάμεσα στα 13 συνολικά Boutique Hotels της Ευρώπης. Η Βίλα Γαλήνη αποτελεί την μοναδική ελληνική επιλογή στην κατηγορία αυτή.


Βράβευση της Mideast.

Η Mideast για πρώτη φορά παρέλαβε βραβείο από τα World Travel Awards. Συναγωνιζόμενη μεγάλους παίκτες της ελληνικής αγοράς, η Mideast πήρε το 1ο βραβείο στην κατηγορία “Greece’s Leading Destination Management Company 2014”. Η ιδιοκτήτρια και γενική ιευθύντρια της Mideast, κα Κατερίνα Μούσμπε, δήλωσε σχετικά: “Θέλουμε μέσα από την καρδιά μας να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας ανέδειξε μέσα από την πολύτιμη ψήφο του. Η αγάπη των πελάτων μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό μας δίνει δύναμη να προσπαθούμε κάθε μέρα και περισσότερο. H παγκόσμια αυτή διάκριση και η απονομή της στη χώρα μας, είναι για εμάς η μεγαλύτερη τιμή. Η υπόσχεσή μας παραμένει μία: Να είμαστε δίπλα σας κάθε στιγμή για να πραγματοποιούμε τα όνειρά σας, πάντα με την απαράμιλλη φροντίδα της Mideast”.

Το Costa Navarino παρέλαβε το βραβείο “Europe’s Responsible Tourism Award”, ενώ το Conrad Algarve στην Πορτογαλία ψηφίστηκε ως “Europe’s Leading Luxury Resort”. Στην Πορτογαλία επίσης πήγε και το βραβείο “Europe’s Leading Tourist Board” (Turismo de Portugal).


Βράβευση της Aegean.

“Europe’s Leading Regional Airline” ΄ψηφίστηκε η Aegean Airlines, ενώ για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Lufthansa βραβεύτηκε ως “Κορυφαία Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη”.


Βράβευση της Lufthansa.

Η Lufthansa επικράτησε στον τελικό της Αθήνας ανάμεσα σε 11 ανταγωνιστές της στην Ευρώπη. Για πρώτη φορά η Lufthansa διακρίθηκε, επίσης με την πρώτη θέση, στην κατηγορία “Κορυφαία Αίθουσα Αναμονής στην Ευρώπη” – εδώ επικράτησαν το First Class Terminal και τα lounges του αεροδρόμιου της Φρανκφούρτης. O Jens Bischof, μέλος του Συμβουλίου της Lufthansa German Airlines, αρμόδιος για Sales, Product και Marketing, δήλωσε: “Για τα πληρώματα καμπίνας καθώς και για το προσωπικό εδάφους, το βραβείο αυτό αποτελεί μια πολύ σημαντική αναγνώριση του έργου τους. Η βελτίωση του προϊόντος μας, ειδικά σε ότι αφορά τις υπηρεσίες και τη φιλοξενία, αποτελεί βασικό στοιχείο του στόχου μας για αυτή τη χρονιά, κάτι που επιβραβεύτηκε με το εντυπωσιακό αυτό βραβείο. Και συνεχίζουμε! Η εισαγωγή της νέας Premium Economy Class και η ακόμα ταχύτερη μετατροπή της Business Class, σε όλα τα αεροσκάφη μακρινών αποστάσεων μέχρι το καλοκαίρι του 2015 θα μας καταστήσει πρωτοπόρους στη βιομηχανία μας. Δεν πρόκειται να επαναπαυτούμε στις δάφνες μας, αλλά θα προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους θαυμαστές για τη Lufthansa”.

Το βραβείο “Europe’s Leading Airline Business Class” απέσπασε η SWISS, για 4η συνεχόμενη χρονιά, στην 21η κατέχει την πρώτη θέση στην κατηγορία της Ευρωπαϊκής Business Class, αφού από το 2005 και έπειτα, κατάφερε να κερδίσει το βραβείο αυτό έξι φορές. “Νιώθουμε περήφανοι, ως αεροπορική εταιρεία της Ελβετίας, όταν η ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών μας, αναγνωρίζονται και επικροτούνται καταυτό τον τρόπο, ειδικά από τους Business Class επιβάτες, σε όλο τον κόσμο. Η κατάκτηση του βραβείου αντανακλά τον υψηλό επαγγελματισμό που διακρίνει τα πληρώματα μας, όντας οι πρεσβευτές της Ελβετικής φιλοξενίας στις καθημερινές πτήσεις μας. Η διάκριση αυτή μας προτρέπει σε μια λογική συνεχούς ανάπτυξης και εξέλιξης της ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών μας” σχολίασε ο Markus Binkert, γενικός εμπορικός διευθυντής της SWISS.


Βράβευση της Avis.

Η Europcar πήρε το βραβείο “Europe’s Leading Car Rental Company”, για 12η συνεχόμενη χρονιά. H Αvis κατέκτησε τα βραβεία “Greece’s Leading Car Rental Company”, “Europe’s Leading Business Car Rental Company” και “Europe’s Leading Luxury Car Rental Company” για την υπηρεσία της Avis Prestige. Εκ μέρους της Avis, η κα Ρέα Βερβίτα, γενική διευθύντρια Rent a Car, δήλωσε: “Δεχόμαστε με μεγάλη χαρά τα βραβεία ως έμπρακτη αναγνώριση των υπηρεσιών υψηλής ποιότητας που παρέχουμε και της σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης που επιδεικνύει κάθε μέλος της ομάδας μας» ενώ συνέχισε προσθέτοντας πως “δεν πρόκειται φυσικά να επαναπαυτούμε. Οι συγκεκριμένες διακρίσεις μας εμπνέουν να εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά, να αναπτύξουμε τις υπηρεσίες μας ακόμη πιο πολύ και να θέσουμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά”.

Συνολικά, οι ελληνικές βραβεύσεις:

  • Greece’s Leading All Inclusive Resorts: Minos Imperial Luxury Beach Resort & Spa
  • Greece’s Leading All Suite Hotel: Domes of Elounda
  • Greece’s Leading Boutique Hotel: Iconic Santorini, a boutique cave hotel
  • Greece’s Leading Boutique Spa Hotel: Casa Del Mar
  • Greece’s Leading Business Hotel: Divani Caravel Hotel
  • Greece’s Leading Car Rental Company: Avis
  • Greece’s Leading Conference Hotel: Athenaeum InterContinental Athens
  • Greece’s Leading Destination Management Company: Mideast Travel Worldwide
  • Greece’s Leading Family Resort: Porto Carras Grand Resort
  • Greece’s Leading Hotel: Divani Apollon Palace & Thalasso
  • Greece’s Leading Hotel Management Company: HotelBrain
  • Greece’s Leading Hotel Residences: Elounda Peninsula All Suite Hotel and Residences, Crete
  • Greece’s Leading Hotel Suite: Presidential Suite @ Arion, A Luxury Collection Resort & Spa
  • Greece’s Leading Luxury: All Suite Hotel: Bill & Coo Suites
  • Greece’s Leading Luxury Boutique Hotel: Katikies The Hotel
  • Greece’s Leading Luxury Boutique Spa Hotel: Kirini Suites & Spa
  • Greece’s Leading Resort: Porto Carras Grand Resort
  • Greece’s Leading Spa Resort: Divani Apollon Palace & Thalasso

Δείτε εδώ την πλήρη λίστα των νικητών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024