Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣυντριβή επιβατικού αεροσκάφους στο Ιράν
Αεροπορικά δυστυχήματα

Συντριβή επιβατικού αεροσκάφους στο Ιράν

Το πρακτορείο IRNA μετέδωσε ότι η διακοπή της λειτουργίας του ενός κινητήρα προκάλεσε τη συντριβή.

Tριάντα εννέα νεκροί, ανάμεσά τους και επτά παιδιά, και εννέα τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός της συντριβής αεροσκάφους της ιρανικής αεροπορικής εταιρείας Sepahan Air κοντά στο αεροδρόμιο Mehrabad της Τεχεράνης. Το αεροσκάφος, ένα Antonov 140, που πραγματοποιούσε την πτήση Τεχεράνη – Tabas (ανατολικό Ιράν), είχε μόλις απογειωθεί όταν κατέπεσε σε συνοικία της πόλης, σε απόσταση περίπου 5 χλμ. από το αεροδρόμιο Mehrabad.

Ο πρόεδρος του Ιράν Hassan Rouhani έδωσε συλληπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και διέταξε άμεσα έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος. “Παρόμοια αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται από ιρανικές αεεροπορικές εταιρείες θα καθηλωθούν στο έδαφος έως τη λήξη τω ερευνών”, δήλωσε.

Το πρακτορείο IRNA μετέδωσε ότι η διακοπή της λειτουργίας του ενός κινητήρα προκάλεσε τη συντριβή και η κρατική τηλεόραση συμπλήρωσε ότι η ουρά του αεροπλάνου προσέκρουσε σε στύλο του ηλεκτρικού και κατόπιν τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η ιρανική πολιτική αεροπορία έχει πληγεί από αλλεπάλληλα δυστυχήματα την ευθύνη για τα οποία η ιρανική πολιτική ηγεσία επιρρίπτει στις διεθνείς κυρώσεις κατά της Τεχεράνης, οι οποίες εμπόδισαν την ανανέωση του ιρανικού στόλου.

Οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του Ιράν, η Iran Air, η Iran Aseman Airlines, η Mahan Air και η Iran Air Tours, διαθέτουν στόλους μέσου όρου ηλικίας άνω των 22 ετών και εξυπηρετούν μία αγορά 76 εκατ. ατόμων. Γνωστά ως IrAn-140 ή Iran-140, τα δικινητήρια turboprop αεροπλάνα είναι εκδοχή του ρωσικού Antonov An-140 και συναρμολογούνται στο Ιράν κατόπιν αδείας της Ρωσίας. Μπορούν να μεταφέερουν έως και 52 επιβάτες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣυντριβή επιβατικού αεροσκάφους στο Ιράν
Επιβατικό αεροσκάφος Τουπόλεφ, της Caspian Airlines, με 168 επιβάτες

Συντριβή επιβατικού αεροσκάφους στο Ιράν

Ιρανικό επιβατικό αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ, της εταιρείας Caspian Airlines με 168 επιβάτες, συνετρίβη χθες στις 11:33 τοπική ώρα (10:03 ώρα Ελλάδος) στην περιοχή Τακεστάν της βορειοδυτικής επαρχίας Καζβίν και όλοι […]

Ιρανικό επιβατικό αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ, της εταιρείας Caspian Airlines με 168 επιβάτες, συνετρίβη χθες στις 11:33<...> τοπική ώρα (10:03 ώρα Ελλάδος) στην περιοχή Τακεστάν της βορειοδυτικής επαρχίας Καζβίν και όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό σκοτώθηκαν, μετέδωσαν το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΙΡΝΑ, η ιρανική τηλεόραση και το ειδησεογραφικό δίκτυο Χαμπάρ.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Τεχεράνη – Γερεβάν (Αρμενία), απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της ιρανικής πρωτεύουσας και συνετρίβη 16 λεπτά αργότερα, κοντά στο χωριό Τζανάτ-Αμπάντ της επαρχίας Καζβίν.

Σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές το αεροσκάφος αντιμετώπιζε τεχνικά προβλήματα και θα επιχειρούσε αναγκαστικά προσγείωση, ωστόσο έπιασε φωτιά στον αέρα και στη συνέχεια έπεσε και καταστράφηκε εντελώς. Τα συντρίμια του Tupolev είναι διασκορπισμένα σε μία έκταση 200 στρεμμάτων, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε αμέσως μετά την πτώση του αεροκάφους στην περιοχή.

Το αεροσκάφος εξερράγη κατά την πρόσκρουσή του στο έδαφος δημιουργώντας κρατήρα δέκα μέτρων. Όλα τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως δεν υπάρχουν επιζώντες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024