Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤαξιδιωτικοί περιορισμοί στη Δυτική Αφρική λόγω του ιού Έμπολα
Επιδημίες

Ταξιδιωτικοί περιορισμοί στη Δυτική Αφρική λόγω του ιού Έμπολα

Περιορισμούς στην είσοδο σε όσους ταξιδεύουν από χώρες με κρούσματα Έμπολα και απαγόρευση στους κατοίκους να επισκέπτονται τις χώρες αυτές, επέβαλε η Ζάμπια. Το κλείσιμο των συνόρων της με τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο η Γουινέα.

Η Ζάμπια ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει την είσοδο σε όσους ταξιδεύουν από χώρες όπου υπάρχουν κρούσματα του Έμπολα και θα απαγορεύσει στους κατοίκους της να επισκέπτονται αυτές τις χώρες. Πρόκειται για τα αυστηρότερα μέτρα που λαμβάνει μία ακόμη χώρα της νότιας Αφρικής κατά του φονικού ιού.

Σε ανακοίνωσή του που ανέβασε στην ιστοσελίδα του το Υπουργείο Υγείας της χώρας αναφέρει ότι όσοι κάτοικοι της Ζάμπιας επιστρέφουν από τις χώρες όπου έχει εμφανιστεί ο Έμπολα θα “υποβάλλονται σε αυστηρούς ελέγχους και θα τίθενται σε καραντίνα” και προσθέτει ότι δε θα επιτρέπονται οι επισκέψεις στις χώρες αυτές στους κατοίκους της Ζάμπιας.

Επίσης, το κλείσιμο των συνόρων της με τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο η Γουινέα σε μία προσπάθεια να αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού. “Κλείσαμε προληπτικά τα σύνορα ανάμεσα στη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε εξαιτίας όλων των πληροφοριών που έχουμε λάβει πρόσφατα από αυτές τις περιοχές”, είπε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Rémy Lama. Η Γουινέα έχει κλείσει τα σύνορά της και με τη Λιβερία.

Την ίδια ώρα, η Ινδία έθεσε τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της σε κατάσταση συναγερμού και η κυβέρνηση εγκαινίασε σήμερα τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας για πληροφορίες σχετικά με τον Έμπολα στο πλαίσιο της λήψης μέτρων κατά του ιού.

Στο μεταξύ, δύο νέα κρούσματα του ιού Έμπολα εντοπίστηκαν στη Νιγηρία, ενώ σε καραντίνα τέθηκαν 139 άτομα που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί με τον ιό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024