Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠεριστατικό με φωτιά στους τροχούς αεροπλάνου στο αεροδρόμιο της Πάφου
Αεροδρόμια

Περιστατικό με φωτιά στους τροχούς αεροπλάνου στο αεροδρόμιο της Πάφου

Το περιστατικό συνέβη κατά την προσγείωση του αεροσκάφους της ολλανδικής εταιρείας Transavia, που εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Πάφος, με 117 επιβάτες.

Σε συναγερμό τέθηκαν οι υπηρεσίες του Διεθνούς Αεροδρομίου Πάφου το βράδυ της Κυριακής, όταν σε αεροσκάφος που μόλις είχε προσγειωθεί διαπιστώθηκε πως εκδηλώθηκε φωτιά στο σημείο των τροχών. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του αεροδρομίου είχε ως αποτέλεσμα να κατασβεστεί η φωτιά μόλις εκδηλώθηκε, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις και πριν καν οι επιβάτες αντιληφθούν το πρόβλημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Φιλελεύθερος” και το Inews.com.cy, το περιστατικό συνέβη κατά την προσγείωση του αεροσκάφους της ολλανδικής εταιρείας Transavia, που εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Πάφος, με 117 επιβάτες.

Υπάλληλος της εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης της συγκεκριμένης εταιρείας, αντιλήφθηκε μόλις το αεροσκάφος προσγειώθηκε και ενώ τροχοδρομούσε ακόμη στον διάδρομο προσγείωσης ότι από τους τροχούς του έβγαιναν καπνοί, ενώ αμέσως μετά εκδηλώθηκε φωτιά. Ενημέρωσε σχετικά τους αρμόδιους του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας του Αεροδρομίου, της διαχειρίστριας εταιρείας Hermes, καθώς και τον Πύργο Ελέγχου, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά τον πιλότο.

Στο αεροσκάφος δόθηκαν οδηγίες ακινητοποίησης στο σημείο όπου βρισκόταν και μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αεροδρομίου μετέβησαν επί τόπου και κατάσβεσαν τη φωτιά, πριν πάρει διαστάσεις. Στη συνέχεια το αεροσκάφος οδηγήθηκε χωρίς απρόοπτα στον χώρο στάθμευσης του, όπου οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Οι καπνοί και η φωτιά εκτιμάται ότι προκλήθηκαν από την υπερθέρμανση των τροχών, λόγω της τριβής τους στην άσφαλτο του διαδρόμου προσγείωσης, πράγμα όχι ασυνήθιστο στην διαδικασία των προσγειώσεων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024