Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική απαχόληση

Alpha: Ο τομέας του τουρισμού συμβάλει κατά κύριο λόγο στην αύξηση της απασχόλησης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 Αύγουστος 2014, 11:05

Η υψηλότερη καθαρή αύξηση της απασχόλησης τον Ιούλιο του 2014 καταγράφεται στα επαγγέλματα που σχετίζονται με τους τομείς του τουρισμού (Ξενοδοχεία – Εστίαση).


Σύμφωνα με το τελευταίο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Alpha Bank, η υψηλότερη καθαρή αύξηση της απασχόλησης τον Ιούλιο του 2014 καταγράφεται στα επαγγέλματα που σχετίζονται με τους τομείς του τουρισμού (Ξενοδοχεία – Εστίαση), αλλά και σε καταστήματα λιανικού εμπορίου στη μεταποιητική βιομηχανία και στη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων και, τέλος, στους τομείς των μεταφορών (οδηγοί φορτηγών, λεωφορείων και ΤΑΞΙ).

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό επτά νέα προγράμματα για ανέργους που αφορούν επιδοτούμενη κατάρτιση και απασχόληση συνολικά 145.500 ανέργων εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ. Τα προγράμματα πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, τον Σεπτ. 2014 και θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ με 600 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι αιτήσεις για τη συμμετοχή σε ένα από αυτά. Τα προγράμματα εστιάζουν στις ευάλωτες ομάδες ανέργων, όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργοι (ποσοστό ανεργίας 1ο 3μηνο 2014: 71,4%), οι νέοι έως 29 ετών (ποσοστό ανεργίας 1ο 3μηνο 2014: 30,2%) και οι άνεργοι με χαμηλές δεξιότητες και περιλαμβάνουν διαφόρου τύπου δράσεις. Αναλυτικότερα, το περιεχόμενο των προγραμμάτων έχει ως εξής:
1) Πρόγραμμα απόκτησης εμπειρίας που θα παρέχει θεωρητική κατάρτιση ακολουθούμενη από πρακτική άσκηση στον ιδιωτικό τομέα, με συνολική διάρκεια 6 μήνες.
2) Πρόγραμμα απόκτησης εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως κλάδου οικονομικής δραστηριότητας.
3) Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης σε δεξιότητες κλάδων αιχμής, με πρακτική άσκηση στον ιδιωτικό τομέα και υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση τουλάχιστον του 25% των συμμετεχόντων για δύο τουλάχιστον μήνες μετά το πέρας του προγράμματος.
4) Πρόγραμμα για την ανάπτυξη και προώθηση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων που περιλαμβάνει συμβουλευτική, επιμόρφωση, επιχειρηματική ανάπτυξη, δικτύωση κοινωνικών επιχειρήσεων, με έμφαση στην ενίσχυση της Κοινωνικής Οικονομίας.
5) Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που αφορά απασχόληση για 5 μήνες σε Δήμους, περιφέρειες ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες για την κάλυψη αναγκών κοινωφελούς χαρακτήρα.
6) Προγράμματα ολοκληρωμένης παρέμβασης με παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς ανέργους και προώθησή τους σε προγράμματα κατάρτισης, απασχόλησης ή δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
7) Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης προς ενίσχυση των δεξιοτήτων, κυρίως σε ειδικότητες αιχμής (π.χ. τουρισμός, αγροτική παραγωγή, ναυτιλία, πληροφορική).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top