Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Νέα Διεύθυνση Τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Θοδωρής Κουμέλης - 19 Οκτώβριος 2001, 00:00

Στο πλαίσιο της αποκέντρωσης έχει συσταθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία<.>ς η νέα Διεύθυνση Τουρισμού στην οποία πλέον έχουν μεταβιβαστεί<...>

όλες οι αρμοδιότητες που ασκούσε ο ΕΟΤ κεντρικά, ενώ με Προεδρικό Διάταγμα παραχωρήθηκαν και καινούργιες αρμοδιότητες.
Σήμερα, στις 13:30, στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΤ Θεσσαλονίκης, θα γίνει η έναρξη λειτουργίας της νέας Διεύθυνσης, από το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλη Βαλασόπουλο, ως νέας Διεύθυνσης της Περιφέρειας.

Μεταξύ των αρμοδιοτήτων που θα ασκούνται στη νέα Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η χορήγηση όλων των εγκρίσεων και αδειών λειτουργίας ξενοδοχείων, με εξαίρεση την άδεια σκοπιμότητας και την έγκριση καταλληλότητας των αρχιτεκτονικών σχεδίων των εγκαταστάσεων ειδικής τουριστικής υποδομής που ανήκει στον ΕΟΤ στην Αθήνα. Ωστόσο όμως θα εγκρίνονται μελέτες τουριστικών εγκαταστάσεων χωρίς περιορισμό στη δυναμικότητα, όπως ίσχυε παλαιότερα με όριο 500 κλινών.

Επίσης η νέα διεύθυνση θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες για την εποπτεία των τουριστικών γραφείων, των τουριστικών καταστημάτων, των γραφείων ενοικίασης αυτοκινήτων και κάθε άλλου τουριστικού επαγγέλματος. Τέλος θα έχει αρμοδιότητες που μέχρι πρότινος ασκούνταν μόνο από τον κεντρικό ΕΟΤ, για τουριστικούς λιμένες, ιαματικές πηγές, υπαγωγή ξενοδοχείων και εν γένει τουριστικών εγκαταστάσεων στο καθεστώς χρονομετρικής μίσθωσης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top