Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΕυρωδάνειο για ανακαινίσεις μαρινών στην Κροατία
Επενδύσεις

Ευρωδάνειο για ανακαινίσεις μαρινών στην Κροατία

Σε παραχώρηση δανείου ύψους 30 εκατ. ευρώ για ανακαινίσεις στις μαρίνες Dalmacija και Borik της Κροατίας και με στόχο να προωθηθεί ο θαλάσσιος τουρισμός στις Δαλματικές Ακτές προχωρά η European Bank for Reconstruction and Development.

Η European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) πρόκειται να δώσει δάνειο ύψους 30 εκατ. ευρώ για ανακαινίσεις στις μαρίνες Dalmacija και Borik της Κροατίας, με στόχο να προωθηθεί ο θαλάσσιος τουρισμός στις Δαλματικές Ακτές. Στο δάνειο θα συμβάλουν και η Privredna banka Zagreb d.d. – όπως και η Erste & Steiermärkische Bank d.d.

Με συνεισφορά 14% στο ΑΕΠ της χώρας ο τουρισμός είναι κλειδί για την οικονομία της Κροατίας, ενώ ο θαλάσσιος τουρισμός κρίνεται πολύ ελπιδοφόρος. Οι δύο παραπάνω μαρίνες είναι ιδιοκτησίας της τουρκικών συμφερόντων εταιρείας Doğuş Holding A.Ş που τις απέκτησε το 2012. Η Marina Dalmacija βρίσκεται στην πόλη Sukosan, και διαθέτει 1141 αγκυροβόλια, ενω η Marina Borik είναι μια μικρή boutique μαρίνα στην ιστορική πόλη Zadar. Το σχέδιο της ανακαίνισης προβλέπει τη δημιουργία και θέσεων εργασίας για τους νέους, που στην Κροατία αντιμετωπίζουν υψηλή ανεργία.


Η Marina Borik στην πόλη Zadar.

Η κα Claudia Pendred, διευθύντρια της τράπεζας στον κλάδο του property και του τουρισμού δήλωσε: “Υποστηρίζουμε την ανάπτυξη της τουριστικής υποδομής στην Κροατία, επειδή είναι ένας βασικός τομέας για τη χώρα και έχει μεγάλες δυνατότητες. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία του συνεργάτη μας, Dogus, θα είναι κρίσιμη για να φέρει τα πρότυπα σε ένα νέο επίπεδο, που θα προσελκύσει τοπικούς αλλά και διεθνείς πελάτες”.

Η Vedrana Jelušić Kašić, EBRD Director για την Κροατία δήλωσε: “Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό project για εμάς, γιατί συνδυάζει την υποστήριξη του τουριστικού τομέα με την τόνωση της τοπικής οικονομικής αγοράς και την αντιμετώπιση της ανεργίας στη νεολαία. Όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία, τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν στην επιστροφή της κροατίας στην βιώσιμη ανάπτυξη – και η EBRD είναι υπερήφανη που αποτελεί μέρος αυτής της προσπάθειας”.

Η EBRD δραστηριοποιείται στην Κροατία ως επενδυτής από την ανεξαρτητοποίηση της χώρας έως σήμερα και έχει επενδύσει μέχρι σήμερα περίπου 2,9 δισ. ευρώ σε 160 projects σε διάφορους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στη φωτογραφία, η Marina Dalmacija στην πόλη Sukosan.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024