Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

Τμήμα Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στη Σχολή Μαθητείας (ΟΑΕΔ) Σπάρτης

Τατιάνα Ρόκου - 27 Αύγουστος 2014, 10:58

Οι εγγραφές των υποψηφίων άρχισαν την 25η Αυγούστου και πρόκειται να ολοκληρωθούν τη 10η Σεπτεμβρίου 2014.


Στο πλαίσιο των ενεργειών της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, της προώθησης εκ μέρους του περιφερειακού διευθυντή του ΟΑΕΔ κ. Ιωάννη Καρβέλη, αλλά και της άμεσης ανταπόκρισης του διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Αμπατζόγλου, σε σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, από το τρέχον σχολικό έτος προσετέθη στο πρόγραμμα σπουδών της Επαγγελματικής Σχολής ΕΠΑΣ Σπάρτης στο Παρόρι, ειδικότητα Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, με σκοπό την εξυπηρέτηση  των αναγκών της τοπικής τουριστικής αγοράς.

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ το πρωί πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση σε επιχειρήσεις ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα της ειδικότητας. Η αμοιβή των ασκούμενων μαθητών ανέρχεται στο 75% του κατώτατου ημερομισθίου που ορίζει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και για τα τέσσερα εξάμηνα πρακτικής άσκησης, που αντιστοιχεί σε 17,12 ευρώ/ημέρα.

Η πρακτική άσκηση των μαθητών επιδοτείται με 11 ευρώ για κάθε ημέρα πρακτικής άσκησης, τα δε χρήματα καταβάλλονται είτε στον εργοδότη είτε απευθείας στους μαθητές.

Οι σπουδαστές λαμβάνουν επίσης δωρεάν βιβλία, επίδομα σίτισης και στέγασης καθώς και αναβολή στράτευσης.

Οι εγγραφές των υποψηφίων άρχισαν την 25η Αυγούστου και πρόκειται να ολοκληρωθούν τη 10η Σεπτεμβρίου 2014. Στο τμήμα Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων είναι προγραμματισμένο να εισαχθούν 25 μαθητές/τριες. Λόγω όμως της αθρόας προσέλευσης υποψηφίων από την πρώτη κιόλας ημέρα των εγγραφών, γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί και δεύτερο τμήμα.

“Ως επαγγελματίες του τουρισμού θα πρέπει να υποστηρίξουμε την όλη προσπάθεια, επιλέγοντας και προσλαμβάνοντας μαθητές στα ξενοδοχεία μας για την πρακτικής τους άσκηση, γεγονός που θα βοηθήσει αποτελεσματικά τόσο στη στελέχωση των επιχειρήσεων μας, όσο και στη συγκράτηση των νέων μας στον τόπο τους”, λέει ο κ. Δημήτρης Ε. Πολλάλης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top