Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική απασχόληση

ΣΕΤΕ: Η ανάπτυξη του τουρισμού φαίνεται ότι καλύπτει τις απώλειες των υπόλοιπων τομέων της οικονομίας

Τατιάνα Ρόκου - 05 Σεπτέμβριος 2014, 10:30

Ο τουρισμός, με τη δυναμική του ανάπτυξη και τις αυξημένες σε σχέση με το 2013 προσλήψεις όπως αυτές εμφανίζονται στο σύστημα 'Εργάνη' (80.000 – 100.000 νέες θέσεις), φαίνεται ότι καλύπτει όλες τις απώλειες των υπόλοιπων τομέων της οικονομίας, υποστηρίζει ο ΣΕΤΕ.


Σε συνέχεια δημοσιεύματος στο capital.gr με τίτλο “Το θερινό τουριστικό κύμα δεν πέρασε από τα ασφαλιστικά ταμεία” του δημοσιογράφου, κ. Δημήτρη Κατσαγάνη, ο ΣΕΤΕ απαντά:

“Ο ΣΕΤΕ θεωρεί ότι το δημοσίευμα χαρακτηρίζεται από μια, ευελπιστούμε, όχι εσκεμμένη σύγχυση συνδέοντας τις αυξημένες εισπράξεις του τουρισμού και την αυξημένη απασχόλησης στον τομέα, με τα συνολικά έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων του α’ επταμήνου 2014 από όλους τους τομείς της οικονομίας μας.

Είναι προφανές ότι μία σειρά παραγόντων, όπως η περαιτέρω μείωση του μέσου κόστους μισθοδοσίας το τελευταίο δωδεκάμηνο, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από τη 1η Ιουλίου του 2014, η αδυναμία πλήθους εμπόρων, βιοτεχνών και ελεύθερων επαγγελματιών, να αποδώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, αλλά και η εντεινόμενη ανεργία σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας, θα έπρεπε να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση των συνολικών εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων του α’ επταμήνου του 2014.

Ο τουρισμός, με τη δυναμική του ανάπτυξη και τις αυξημένες σε σχέση με το 2013 προσλήψεις (είτε πλήρους, είτε μερικής απασχόλησης) όπως αυτές εμφανίζονται στο σύστημα ‘Εργάνη’ (80.000 – 100.000 νέες θέσεις), φαίνεται ότι καλύπτει όλες τις απώλειες των υπόλοιπων τομέων της οικονομίας, με αποτέλεσμα το σύνολο των συνολικών εσόδων επταμήνου όλων των ασφαλιστικών ταμείων να παραμένει σταθερό.

Είναι λοιπόν το λιγότερο λανθασμένο να εγκαλείται ο δυναμικότερος τομέας της ελληνικής οικονομίας, επειδή καλύπτει τις απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν δημιουργήσει οι περισσότεροι τομείς της οικονομίας.  

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι πάγια θέση και αίτημα του ΣΕΤΕ είναι η συστηματική λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών του Κράτους και η επιβολή αυστηρών κυρώσεων, ώστε να εξαλειφθεί η παραβατικότητα από όπου και αν αυτή προέρχεται”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top