Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
ΣΕΤΕ

Επιβολή πολλαπλάσιου ΕΝΦΙΑ στα μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Σεπτέμβριος 2014, 12:10

Είναι απαράδεκτο ο ΕΝΦΙΑ να μην υπολογίζεται ομοιόμορφα σε όλα τα τουριστικά καταλύματα ανεξαρτήτως νομικής μορφής, υποστηρίζει ο ΣΕΤΕ, ζητώντας ρευστότητα σε λογικό κόστος, επενδυτικά κίνητρα μέσω νέου ΕΣΠΑ, μείωση γραφειοκρατίας, προβολή και προώθηση, επιμόρφωση και ασφάλιση για τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις.


Με αφορμή επιστολή του ΣΕΤΕ προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γκίκα Χαρδούβελη, σχετικά με την επιβολή πολλαπλάσιου ΕΝΦΙΑ στα μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που είναι ατομικές επιχειρήσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα τουριστικά καταλύματα, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο ελληνικός τουρισμός οφείλει την αδιαμφισβήτητη επιτυχία του στο σύνολο των επιχειρήσεων οι οποίες, παρά τις αντίξοες συνθήκες, στήριξαν τον τομέα, αλλά και την ελληνική οικονομία για ακόμα μια χρονιά. Οι χιλιάδες μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά και κινητήρια δύναμη του ελληνικού τουρισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, από το σύνολο των 13,5 δισ. ευρώ άμεσων εσόδων του 2014, οι 700 μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του τομέα θα συνεισφέρουν μόλις το 1 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο των αναγκαίων παρεμβάσεων και επενδύσεων που καταγράφονται στον Οδικό Χάρτη 2021, πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα η σειρά μέτρων στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχει θέσει ο ΣΕΤΕ.

Ζητήματα όπως φορολογία –π.χ. είναι απαράδεκτο ο ΕΝΦΙΑ να μην υπολογίζεται ομοιόμορφα σε όλα τα τουριστικά καταλύματα ανεξαρτήτως νομικής μορφής-, ρευστότητα σε λογικό κόστος, επενδυτικά κίνητρα μέσω νέου ΕΣΠΑ, γραφειοκρατία, προβολή και προώθηση, επιμόρφωση αλλά και ασφάλιση, θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα, ώστε οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις να έχουν τη στήριξη που χρειάζονται για να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους και να βελτιώνουν συνεχώς την ανταγωνιστικότητά τους. Μόνο έτσι θα θωρακιστεί περαιτέρω το σύνολο του ελληνικού τουρισμού και θα εξασφαλιστεί η δυναμική ανάπτυξη του τομέα”.

Επιστολή Γκ. Χαρδούβελη - ΕΝΦΙΑ

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top