Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Μιχ. Κριτσωτάκης (ΣΥΡΙΖΑ) για ΕΝΦΙΑ: Ψηφίζουν το νόμο, σκοντάφτουν στην τροπολογία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 Σεπτέμβριος 2014, 15:23

Σε δήλωσή του, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης υποστηρίζει ότι παρά την ελάφρυνση των μικρών καταλυμάτων από τον ΕΝΦΙΑ, αυτά συμπιέζονται διαρκώς από τη συνολική φορολογική πολιτική και οδηγούνται είτε στο κλείσιμο είτε στη φοροδιαφυγή.


Με τις γνωστές διαδικασίες (αντικατάσταση βουλευτών), ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία που αφορά στις ρυθμίσεις του ΕΝΦΙΑ για τουριστικές επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση σε απόλυτο πανικό, βιάστηκε να υπερψηφίσει μια τροπολογία “της τελευταίας στιγμής”, χωρίς πάλι να απαντά στο παλλαϊκό αίτημα κατάργησης του ίδιου του φόρου.“ αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης.
 
Η θηλιά γύρω από το λαιμό χιλιάδων μικρών καταλυμάτων δεν πρόκειται να χαλαρώσει με την ελάφρυνση τους από το φόρο, αφού συμπιέζονται διαρκώς από τη φορολογική πολιτική συνολικά και οδηγούνται είτε στο κλείσιμο είτε στη φοροδιαφυγή. Και μόνο το ότι η υπουργός Τουρισμού έκανε δεκτή την τροπολογία ως δίκαιο αίτημα, πρέπει να την προβληματίσει για το κατά πόσο ευσταθούν τα κυβερνητικά επιχειρήματα περί του ΕΝΦΙΑ συνολικά.
 
Όσον αφορά στις δήθεν αντιδράσεις μνημονιακών βουλευτών, ας μη λεονταρίζουν στο “δέντρο” της τροπολογίας, αλλά στο “δάσος” της συνολικότερης πολιτικής της κυβέρνησης.
 
Για να ασκηθεί πολιτική διεξόδου από την κρίση που θα αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας δεν χρειάζονται οι αντιδημοκρατικές αντικαταστάσεις βουλευτών, παρά μόνο η αντικατάσταση της πιο αντιδημοκρατικής κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος τα τελευταία 40 χρόνια και των πολιτικών της.
 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top