Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Νομοθεσία

Νομοθετική παρέμβαση της υπουργού Τουρισμού για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ στα μικρά ξενοδοχεία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 Σεπτέμβριος 2014, 12:33

Νομοθετική παρέμβαση της υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιαννη για την ικανοποίηση του αιτήματος των μικρών ξενοδόχων με προσωπικές εταιρείες για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.


Η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, κατόπιν της αντίδρασης που δημιουργήθηκε για τη φορολόγηση με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) των ιδιοκτητών μικρών ξενοδοχειακών μονάδων, προχώρησε σε νομοθετική παρέμβαση.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κ. Γιώργος Τσακίρης είχε δηλώσει σχετικά -μεταξύ άλλων: “Επιβάλλεται η Πολιτεία να αντιληφθεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ξενοδοχειακής υποδομής της χώρας. Σήμερα το 40% των ξενοδοχειακών καταλυμάτων της Ελλάδας ανήκουν σε Ατομικές Επιχειρήσεις άρρηκτα συνδεδεμένες με την τουριστική παραγωγή και με τον όρο οικογενειακή επιχείρηση. Συγκεκριμένα, 4.000 από τις 9.800 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και κάμπινγκ της χώρας είναι Ατομικές Επιχειρήσεις. Είναι αυτές που κατά κύριο λόγο συνθέτουν τα τοπικά χαρακτηριστικά ενός προορισμού, όμως δεν είναι δυνατόν να υπερφορολογούνται ως... ‘κατοικίες’ και να διαφοροποιούνται σε σχέση με τις υπόλοιπες μορφές εταιρειών που λειτουργούν ως ξενοδοχεία”.

Έτσι, μετά το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης γ‘  της παραγράφου 3 του άρθρου  5 του Ν. 4223/2013, προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής: “Τα αναφερόμενα στο προηγούμενο εδάφιο εφαρμόζονται και για τα ξενοδοχειακά κτίρια του άρθρου 8 της υπ‘αριθμ. 11294885/479/Γ0013ΠΟΛ/1996 (Β1152) απόφασης του Υπουργού Οικονομικών, τα οποία ιδιοχρησιμοποιούν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι οποίες λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top