Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Οινοτουρισμός - τροφοδοσία

Τα ΒορΟινά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου

Θοδωρής Κουμέλης - 19 September 2014, 09:20

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η Ένωση Οινοπαραγωγών 'Οίνοι Βορείου Ελλάδος' πραγματοποιεί την εκδήλωση γευστικής δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα 'Τα ΒορΟινά', στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για φέτος, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014, από τις 18:00 έως τις 23:00.


Η δημοφιλής οινική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης ”Τα ΒορΟινά” πραγματοποιείται το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου και ώρες 18:00-23:00, στον Προβλήτα 1, στο Λιμάνι (ΟΛΘ), με τη συμμετοχή των 29 οινοπαραγωγών-μελών της Ένωσης Οίνοι Βορείου Ελλάδος.

Οίνοι Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), λευκοί, ροζέ και ερυθροί, νέων και παλαιότερων εσοδειών, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αποστάγματα, των πλέων αναγνωρισμένων οινοποιείων της βόρειας Ελλάδας, θα είναι στη διάθεση του κοινού για γευστική δοκιμή.

Παράλληλα, θα είναι στη διάθεση του κοινού τα θεματικά περίπτερα:

  • Οινογνωσία και γευσιγνωσία, για γνωριμία με γευστική δοκιμή, των ποικιλιών που καλλιεργούνται στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα
  • Οινοτουριστικό δίκτυο “Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος”, όπου θα ενημερωθούμε για τις 8 διαφορετικές διαδρομές του κρασιού, σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, τα επισκέψιμα οινοποιεία και τις προτάσεις του δικτύου για ξενοδοχεία, εστιατόρια και τοπικά προϊόντα.
  • Γευστική δοκιμή τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων από τη Βόρεια Ελλάδα.

Την ίδια ημέρα (Σάββατο 20/9), από τις 12:00 έως τις 14:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση γευστικής δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, μόνο για επαγγελματίες εστίασης, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace, στην αίθουσα Δίας, στον 7ο όροφο. Παράλληλα, από τις 11:00 έως τις 12:30, η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων (ΠΕΝΟ), σε συνεργασία με την Οίνοι Βορείου Ελλάδος, θα πραγματοποιήσει σεμινάριο οίνου με ομιλητή τον κ. Νίκο Λουκάκη (υπεύθυνο διαγωνισμών της ΠΕΝΟ), στις ενότητες:

  • Τιμολόγηση των κρασιών στο τελικό σημείο
  • Ιδανικοί τρόποι σερβιρίσματος κρασιού

Για το σεμινάριο απαιτείται κράτηση (τηλ.. 2310 281617). Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace, στην αίθουσα Απόλλων, στο ισόγειο. Η είσοδος στα “ΒορΟινά” για επαγγελματίες εστίασης, είναι ελεύθερη με πρόσκληση ή επαγγελματική κάρτα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top