Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕλεύθερη 72ωρη διέλευση άνευ βίζας από τα κινεζικά αεροδρόμια
Βίζα

Ελεύθερη 72ωρη διέλευση άνευ βίζας από τα κινεζικά αεροδρόμια

Πολιτική 72ωρης διέλευσης χωρίς βίζα στους επιβάτες διέλευσης με διαβατήριο από 51 χώρες (μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος), μέσω άμεσης διέλευσης από τα αεροδρόμια Beijing Capital International Airport, Shanghai Pudong Airport, Hongqiao Airport, Guangzhou Baiyun Airport, Chengdu Shuangliu Airport και το Διεθνές Αεροδρόμιο Chongqing Jiangbei.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η σύντομη παραμονή των διεθνών επισκεπτών στα αξιοθέατα σε Πεκίνο, Σαγκάη, Guangzhou, Chengdu και Chongqing, οι πόλεις αυτές υιοθέτησαν μια πολιτική διέλευσης χωρίς βίζα το 2013, η οποία επιτρέπει στους επιβάτες διέλευσης με διαβατήριο από τις ακόλουθες 51 χώρες να διαμείνουν έως και 72 ώρες χωρίς βίζα μέσω άμεσης διέλευσης από τα αεροδρόμια Beijing Capital International Airport, Shanghai Pudong Airport, Hongqiao Airport, Guangzhou Baiyun Airport, Chengdu Shuangliu Airport και το Διεθνές Αεροδρόμιο Chongqing Jiangbei.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2014, οι περιοχές Shenyang και Dalian της Κίνας είχε επίσης εγκρίνει την ίδια πολιτική ελεύθερη διέλευσης για τους επιβάτες από τις εξής 51 χώρες που ταξιδεύουν μέσω του αεροδρομίου Shenyang Taoxian Airport Internatioanl και το Διεθνούς Αεροδρομίου Dalian. Η Xian εισήγαγε την ελεύθερη πολιτική διέλευσης από την 1η Ιουνίου του 2014, με τους επιβάτες να απολαμβάνουν το ίδιο προνόμιο, όταν διέρχονται μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Xian Xianyang. Από τις 28 Ιουλίου 2014 και η Guilin άρχισε να εφαρμόζει την ίδια πολιτική για τους επιβάτες που διέρχονται από το Διεθνές Αεροδρόμιο Guilin Liangjiang.

Οι χώρες τους επιβατών, για τους οποίους εφαρμόζεται η 72ωρη ελεύθερη διέλευση είναι: Αργεντινή, Αυστρία, Αυστραλία, Ακβανία, Βέλγιο, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένα Αρβαικά Εμιράτα, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Κατάρ, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μεξικό, Μπρουνέι, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, ΠΓΔτΜ, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία και Χιλή.

Πλέον, όλο και περισσότεερες κινεζικές πόλεις υιοθετούν την πολιτική της 72ωρης ελεύθερης διέλευσης, όπως οι Guilin, Wuhan, Kunming, Harbin, κ.λπ.,χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί ακόμη η ακριβής ημερομηνία έναρξης σε κάθε μία από αυτές.

Οι 72 ώρες θα πρέπει να υπολογίζονται από τη στιγμή που οι επισκέπτες παραλαμβάνουν τις άδειες διέλευσής τους, και όχι όταν προσγειώνονται στο αεροδρόμιο. Ωστόσο, κάθε αεροδρόμιο μπορεί να έχει διαφορετική πολιτική σχετικά με αυτό. Για παράδειγμα, οι 72 ώρες ξεκινούν από τις 00:00 π.μ. την επόμενη ημέρα, για διέλευση μέσω του Guangzhou Airport. Εκτός αυτού, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες μπορεί να έχουν τις δικές τους πολιτικές. Για παράδειγμα, οι επιβάτες μπορούν να αρνηθούν την επιβίβαση στην πτήση τους, εάν δεν έχουν επιβεβαιωμένα εισιτήρια για την έξοδό τους μέσα σε 72 ώρες (εδώ οι 72 ώρες μπορεί απλά να υπολογίζονται με βάση την προγραμματισμένη προσγείωση και ώρα αναχώρησης των πτήσεων). Έτσι, για να αποφύγουν τυχόν ενοχλήσεις, οι διερχόμενοι επιβάτες από τις εν λόγω χώρες προτείνεται να έχουν κλείσει αεροπορικό εισιτήριο για την έξοδό τους μέσα σε 72 ώρες, σε μια τρίτη χώρα ή περιοχή.

Οι επισκέπτες καλούνται να εγγραφούν σε ένα αστυνομικό τμήμα με τις άδειες διέλευσής τους μέσα σε 24 ώρες από την έναρξη της 72ωρης ελεύθερης διέλευσης (εδώ διευκρινίζεται ότι η καταχώριση θα γίνει όταν γίνει check in σε ένα ξενοδοχείο. Έτσι, η προσωπική εγγραφή απαιτείται μόνο για εκείνους που διαμένουν σε φίλους ή μέλη οικογένειας.)

Περιορισμοί των 72 ωρών χωρίς θεωρήσεις διέλευσης
1. Ο ​​παρών κανονισμός δεν εφαρμόζεται στους επιβάτες που ταξιδεύουν σε πτήσεις μετ επιστροφής (π.χ., Χονγκ Κονγκ – Πεκίνο – Χονγκ Κονγκ), το οποίο σημαίνει ότι ο προορισμός και τόπος αναχώρησης δεν μπορεί να είναι η ίδια.
2. Η δωρεάν διαμονή 72 ωρών ισχύει μόνο για τη διέλευση μέσω αεροδρομίων. Οι επιβάτες με τρένο ή οποιοδήποτε άλλο οχήματα εξακολουθούν να χρειάζονται θεώρηση διέλευσης G εκ των προτέρων.
3. Οι επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών που ενδιαφέρονται να βγουν έξω από τα αεροδρόμια, για περιηγήσεις, συνέδρια ή απλά μια οικογενειακή επίσκεψη κατά τη διάρκεια της στάσης τους, θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι οι αιτήσεις άδειας διέλευσης στις αεροπορικές εταιρείες τους εκ των προτέρων, έτσι ώστε αυτές να μπορούν να το δηλώσουν στις αρχές του αεροδρομίου πριν την προσγείωση. (Οι επιβάτες που διέρχονται μέσω του διεθνούς αεροδρομίου του Πεκίνου μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετά την άφιξή τους).
4. Οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν την πόλη διέλευσης για άλλες πόλεις κατά τη διάρκεια των 72 ωρών. Μπορούν να αποκλίνουν μόνο από το ίδιο το αεροδρόμιο, όπου θα πάρουν την άδειά τους.
5. Εάν οι επισκέπτες δεν είναι σε θέση να αναχωρήσουν στον προβλεπόμενο χρόνο λόγω αναπόφευκτων λόγων, όπως ακύρωση πτήσης ή αιφνίδια ασθένεια, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση στο Δημοτικό Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας (PSB). Διαφορετικά, οι τουρίστες δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για παράταση της παραμονής τους.

Τέλος, από την 1η Σεπτεμβρίου, οι επιβάτες με 72ωρη ελεύθερη διέλευση από το Beijing Capital International Airport, μπορούν να αφήσουν την αποσκευή τους στο χώρο του αεροδρομίου με την επίδειξη της άδειας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024