Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΣτον ΟΛΠ η έδρα της MedCruise έως το 2017
Λιμένες

Στον ΟΛΠ η έδρα της MedCruise έως το 2017

Η Βαρκελώνη αναλαμβάνει την προεδρία της ΜedCruise (Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου), μετά την επιτυχή τριετία του Πειραιά.

Η παραμονή στον ΟΛΠ της έδρας της ΜedCruise (Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου) για την προσεχή τριετία 2014-17, ήταν η πρώτη απόφαση της νέας πρόεδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου, που εξέλεξε η Ένωση, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.

Η κα Carla Salvadό, εκπρόσωπος του λιμένα της Βαρκελώνης, διαδέχεται τον κ. Σταύρο Χατζάκο, γενικό διευθυντή του ΟΛΠ ΑΕ, στην προεδρία της Ένωσης για την προσεχή τριετία.

Το σύνολο των μελών της ΜedCruise εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κ. Χατζάκο για το σημαντικό έργο το οποίο επιτελέσθηκε κατά την διάρκεια της θητείας του. Ο κ. Χατζάκος θα συμμετάσχει στο ΔΣ της MedCruise ως επίτιμος πρόεδρος, μετά από σχετική καταστατική αλλαγή, την οποία ομόφωνα έκανε δεκτή η Γενική Συνέλευση της Ένωσης.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγη συμμετέχουν, εκπροσωπώντας τους μεγαλύτερους σε κίνηση λιμένες κρουαζιέρας, η Κωνσταντινούπολη, η Τενερίφη, η Τυνησία, η Λισσαβόνα, το Ντουμπρόβνικ, η Γαλλική Ριβιέρα, ενώ από τους μικρότερους σε κίνηση λιμένες εκλέχθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της MedCruise οι εκπρόσωποι των λιμένων Οδησσού, Κόπερ, Κόστα Μπράβα, Πορτοφεράιο, Ριέκα και Σίμπενικ.

Ο ΟΛΠ ΑΕ, με την επιτυχή και διαχρονική του παρουσία στη διαμόρφωση θέσεων και πολιτικών για την κρουαζιέρα παραμένει ο μοναδικός εκπρόσωπος ελληνικού λιμένα στα κέντρα των αποφάσεων των Μεσογειακών λιμένων κρουαζιέρας.

Εκτός από την έδρα της Ένωσης και η ευθύνη της γραμματείας της ΜedCruise παραμένει σε ελληνικά χέρια, καθώς το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ανανέωσε την θητεία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Θάνου Πάλλη ως γενικού γραμματέα της MedCruise.

Στη MedCruise συμμετέχουν 70 μέλη που εκπροσωπούν 101 λιμάνια κρουαζιέρας της Μεσογείου – Μαύρης Θάλασσας με σημαντικότατο μερίδιο στη διεθνή κατανομή κρουαζιέρας, αφού η Μεσόγειος αποτελεί το δεύτερο μετά την Καραϊβική προορισμό, κατέχοντας το 20% της παγκόσμιας κίνησης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑE κ. Γιώργος Ανωμερίτης στη Βαρκελώνη, “η Μεσόγειος παρά τις ανερχόμενες νέες αγορές έχει να επιδείξει μαζί με τις ομορφιές της τον πολιτισμό και την ιστορία των χωρών της. Ειδικά στο Αιγαίο, θάλασσα ασφάλειας και ειρήνης, ο ΟΛΠ Α.Ε. αποτελεί το κύριο λιμάνι-κόμβο της Ανατολικής Μεσογείου. Εντός του Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο θα διαμορφώσουμε στην ειδική σύσκεψη που θα γίνει στον ΟΛΠ τις πολιτικές κρουαζιέρας της επόμενης πενταετίας, βάσει και των τάσεων και εμπειριών που αποκτήθηκαν στο Seatrade και τη MedCruise στη Βαρκελώνη”.

Στη φωτογραφία (από αριστερά προς τα δεξιά): Airam Díaz Pastor (Τενερίφη), Boyan Babic (Κόπερ), Maria Cano (Κόστα Μπράβα), Elvira  Leschinskaya (Οδησσός), Carla Salvadό (Πρόεδρος MedCruise, Βαρκελώνη), Andreia Fernandes Ventura (Λισαβόνα), Lotfi El Ajmi (Τυνησία), Figen Ayan (Κωνσταντινούπολη), Kristijan Pavic (Ντουμπρόβνικ), Anne-Sophie Peyran (Γαλλική Ριβιέρα), Giampiero  Costagli (Πορτοφεράιο), Marijan Petkovic (Σίμπενικ), Stavros Hatzakos (Επίτιμος Πρόεδρος MedCruise, ΟΛΠ).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024