Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Sites

Nέα ιστοσελίδα από την ΕΕΠΦ για τις Γαλάζιες Σημαίες της Ελλάδας

Θοδωρής Κουμέλης - 25 Σεπτέμβριος 2014, 09:49

Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας, επιλέγοντας την περιοχή που θέλει να επισκεφθεί, θα βρει μια λίστα με όλες τις βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία παραλίες της περιοχής, καθώς και μια σύντομη περιγραφή της κάθε περιοχής. Αν θέλει να βρει παραλίες με ναυαγοσώστες ή ξαπλώστρες ή άλλες εγκαταστάσεις, αυτή η λίστα θα τον βοηθήσει να επιλέξει την καλύτερη παραλία.


Με μια νέα ιστοσελίδα η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, προβάλει τις 408 παραλίες σε όλη την επικράτεια, που βραβεύτηκαν με τη Γαλάζια Σημαία για το 2014. Παράλληλα, έχει εκδοθεί χάρτης, που αναδεικνύει, ανά Περιφέρεια, τις “Γαλάζιες Παραλίες” της κάθε περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΠΦ υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού, με στόχο την προώθηση του πράσινου τουρισμού στην Ελλάδα.

Ο σχεδιασμός και η παραγωγή τόσο της ιστοσελίδας όσο και των χαρτών ανά περιφέρεια έγινε από την City Contact.
 
Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας, επιλέγοντας την περιοχή που θέλει να επισκεφθεί, θα βρει μια λίστα με όλες τις βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία παραλίες της περιοχής, καθώς και μια σύντομη περιγραφή της κάθε περιοχής. Αν θέλει να βρει παραλίες με ναυαγοσώστες ή ξαπλώστρες ή άλλες εγκαταστάσεις, αυτή η λίστα θα τον βοηθήσει να επιλέξει την καλύτερη παραλία.

Επιλέγοντας το εικονίδιο αναζήτησης στην αριστερή πλευρά της αρχικής σελίδας μπορεί να ψάξει για τον τέλειο συνδυασμό της θέσης, του είδους και των εγκαταστάσεων της παραλίας.

Κάθε παραλία έχει τη δική της σελίδα, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τη θέση της, τις εγκαταστάσεις, τον προσανατολισμό, συντεταγμένες GPS, με δυνατότητα οδηγιών για το πώς θα πάει κανείς εκεί με αυτοκίνητο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι ο εθνικός χειριστής του διεθνούς προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες στην Ελλάδα.

Το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και η ΕΕΠΦ έχουν θέσει έναν κοινό στόχο: να επιτευχθεί μια ουσιαστική αύξηση στις παραλίες με Γαλάζια Σημαία σε όλη την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τις δυνατότητες της χώρας με τα εντυπωσιακά νησιά και την εκτεταμένη ακτογραμμή.

Σημαντική στην προβολή του έργου ήταν η συμβολή της ομάδας περιεχομένου ViisitGreece του ΕΟΤ που χειρίζεται την online προβολή της Ελλάδας. Από την αρχή αναρτήθηκε ειδικό banner στην home page του Visit Greece, το οποίο αναφέρει Dive into Blue Flag Beaches in Greece και οδηγεί στη νέα ιστοσελίδα ενώ παράλληλα έγιναν και Posts στο facebook. Ενδεικτικά αναφέρονται μερικά:
http://goo.gl/cMY9pT
http://goo.gl/qmdeJR
http://goo.gl/qtjCyM

Η City Contact έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται το δίκτυο πληροφόρησης Info Stand από το 1996 μέχρι και σήμερα, σε αποκλειστική συνεργασία με 250 κορυφαία ξενοδοχεία της Αθήνας, της Κρήτης, της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Θεσσαλονίκης, της Σαντορίνης και της Μυκόνου. Εκδίδει και διανέμει σε μόνιμη βάση κάθε χρόνο εκατομμύρια δωρεάν χάρτες και Οδηγούς Πόλης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών αυτών των περιοχών. Επί πλέον, καλύπτει τις ανάγκες έντυπης πληροφόρησης των τουριστών προσφέροντας δωρεάν έντυπα σε συνέδρια, τουριστικά γραφεία, δημόσιους οργανισμούς, εμπορικές εκθέσεις, πρεσβείες, μαρίνες κ.λπ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top