Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμοί

Αναθέρμανση (+39%) του τουριστικού ενδιαφέροντος για τη Βενετία

Θοδωρής Κουμέλης - 30 September 2014, 14:30

Το τουριστικό ενδιαφέρον για τη Βενετία έχει αυξηθεί κατά 39% μετά το γάμο του George Clooney με την Amal Alamuddin, σύμφωνα με το trivago.co.uk.


Την ημέρα που ο George Clooney παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στη Βενετία την Amal Alamuddin οι αναζητήσεις ξενοδοχείων στην ιταλική πόλη από Βρετανούς χρήστες εμφάνισαν αύξηση κατά 39% σε σχεση με την προηγούμενη εβδομάδα (οι αναζητήσεις τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου για διαμονή σε ξενοδοχείο τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο έγινα συγκριτικά με εκείνες της Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου).

Οι 4ήμεροι γαμήλιοι εορτασμοί ξεκίνην το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, καλωσορίζοντας συγγενείς και φίλους στην πόλη. Αν και δεν παρουσίαστηκε αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος την Παρασκευή 26 του μηνός, οι αναζητήσεις ξενοδοχείων ξεκίνησαν να αυξάνονται την επόμενη μέρα. Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου οι αναζητήσεις αυξήθηκαν κατά 6% συγκριτικά με το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου. Η αύξηση έφτασε στο 30% την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου και στο 39% τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, σε σχέση με την Κυριακή 21 και τη Δευτέρα 22 Σεπετεμβρίου.


Ο George Clooney και η Amal Alamuddin επέλεξαν το ξενοδοχείο Belmond Hotel Cipriani. Στη φωτογραφία, η σουίτα “Palladio”.


Σε γενικές γραμμές, το τουριστικό ενδιαφέρον αυξήθηκε κατά 27% το τελευταίο τριήμερο (27-29 Σεπτεμβρίου), σε σχέση με την ίδια περίοδο την προηγούμενη εβδομάδα (20-22 Σεπτεμβρίου). Όλες οι αναζητήσεις αφορούσαν διαμονή σε ξενοδοχείο το διάστημα 1η Οκτωβρίου - 30 Νοεμβρίου.

Η Denise Bartlett, UK Public Relations του trivago.co.uk δήλωσε : “Οι επισκέψεις διασημοτήτων συχνά προκαλούν αύξηση του τουρστικού ενδιαφέροντος, καθώς ο προορισμός βρίσκεται στους προβολείς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Για παράδειγμα, η πρόσφατη επίσκεψη του πρίγκιπα William στη Μάλτα πυροδότησε αύξηση 71% στις αναζήτήσεις ξενοδοχείων στο νησί. Καθώς η δημοσιογραφική κάλυψη των γάμων του George και της Amal κορυφώθηκε την περασμένη Δευτέρα, δεν προκαλεί εντύπωση τι γεγονός ότι το τουριστικό ενδιαφέρον αυξήθηκε σημαντικά εκείνη την ημέρα. ως ένας τυπικός ρομαντικός προορισμός, η Βενετία  είναι η τέλεια τοποθεσία για ένα γάμο διασημοτήτων. Παρ’όλα αυτά, ως ένας από τους πλέον ακριβούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι Βρετανοί τουρίστες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν ένα σημαντικό ποσό για τη διαμονή τους. Μία διανυκτέρευση στη Βενετία κοστίζει κατά μέσο όρο 218 λίρες στερλίνες το Σεπτέμβριο του 2014”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top