Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήGuest Inn: Αύξηση 35% των κρατήσεων σε αγροτουριστικά καταλύματα το 2014
Αγροτουρισμός

Guest Inn: Αύξηση 35% των κρατήσεων σε αγροτουριστικά καταλύματα το 2014

Κατά τη φετινή χρονιά, πρώτοι σε προτίμηση προορισμοί είναι η Κρήτη και οι Κυκλάδες, ενώ ακολουθούν η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα και η Θεσσαλία. Σημαντική είναι η αύξηση του μέσου όρου διανυκτερεύσεων ανά ξενώνα από 4,7 διανυκτερεύσεις σε 5,5 συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, ενώ η αύξηση τζίρου ανά ξενώνα του δικτύου είναι της τάξης του 20%.

Το δίκτυο Guest Inn, το πρώτο δίκτυο προβολής αγροτουριστικών και παραδοσιακών καταλυμάτων, είναι ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου EuroGites από το 2004, ανοίγοντας το δρόμο στην ευρωπαϊκή προοπτική των μικρών παραδοσιακών και αγροτουριστικών καταλυμάτων της Ελλάδας. Σήμερα μετά από 10 χρόνια εμπειρίας και παρουσίας στον ελλαδικό χώρο, το Guest Inn, αριθμεί πάνω από 250 επιλεγμένους ξενώνες-μέλη προσθέτοντας συνεχώς νέους προορισμούς ανά την Ελλάδα και ανοίγοντας ανεξερεύνητες αγορές για το ταξιδιωτικό κοινό.

Η σεζόν 2014 φτάνει στο τέλος της και η αύξηση των κρατήσεων από μεμονωμένους πελάτες στα παραδοσιακά και αγροτουριστικά καταλύματα της χώρας είναι πλέον γεγονός. Οι αισιόδοξες προβλέψεις που δημιουργήθηκαν από την αρχή της σεζόν επιβεβαιώθηκαν καθώς οι κρατήσεις παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 35% συγκριτικά με πέρυσι. Για τους μήνες Απρίλιο – Μάιο σημείωσαν σημαντική άνοδο, ενώ οι μήνες Σεπτέμβριος-Οκτώβριος συνεχίζουν ακόμη δυναμικά.

Οι επισκέπτες που αναζητούν κάτι διαφορετικό επανέρχονται και αυτό ανεβάζει σταθερά τις κρατήσεις στα μικρά οικογενειακά καταλύματα αλλα και τον ποιοτικό τουρισμό της χώρας.

Ακολουθώντας την επιβεβαιωμένη πλέον από το 2013 αύξηση του τουρισμού στη χώρα μας και την αυξανόμενη ένδειξη ενδιαφέροντος για κρατήσεις από μεμονωμένους πελάτες, οι προβλέψεις για το 2015 είναι ακόμα πιο αισιόδοξες. Το δίκτυο Guest Inn έχει ήδη λάβει τις πρώτες κρατήσεις (early bookings) για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2015, από τον περασμένο Ιούλιο, οι οποίες και συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό.

Κατά τη φετινή χρονιά, πρώτοι σε προτίμηση προορισμοί είναι η Κρήτη και οι Κυκλάδες, ενώ ακολουθούν η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα και η Θεσσαλία. Σημαντική είναι η αύξηση του μέσου όρου διανυκτερεύσεων ανά ξενώνα από 4,7 διανυκτερεύσεις σε 5,5 συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, ενώ η αύξηση τζίρου ανά ξενώνα του δικτύου είναι της τάξης του 20%.

Η γαλλόφωνη αγορά συνεχίζει να αποτελεί το κυριότερο ταξιδιωτικό κοινό του Guest Inn (78%), καθώς οι συγκεκριμένοι επισκέπτες ψάχνουν την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά των ξενώνων του δικτύου.
 
Για αυτό το λόγο εδώ και 10 χρόνια τα μέλη μας προβάλονται σε ταξιδιωτικούς οδηγούς αλλά και σε άρθρα περιοδικών και εφημερίδων της Γαλλίας. Γενικότερα όμως τα τελευταία έτη παρατηρείται αυξανόμενη προσέλευση μεμονωμένων ταξιδιωτών σε εναλλακτικούς και επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ευρώπη.

Το 5ο Ευρωπαικό Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου είναι προ των πυλών, καθώς η εναλλακτική Ευρώπη βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο. Ο τουρισμός υπαίθρου με συνολικό τζίρο πάνω από 100 δισ. ευρώ και με περισσότερα από 6 εκατομμύρια κρεβάτια σε 500.000 καταλύματα ανά την Ευρώπη, ενδυναμώνει σημαντικά τις τοπικές οικονομίες και επιβεβαιώνει την αναζωογόνηση πολλών περιοχών της υπαίθρου. Το φετινό συνέδριο οργανώνεται στην Αυστρία από 6-8 Οκτωβρίου και αναμένετε να αποτελέσει σταθμό για την εξέλιξη του αγροτουρισμού. Η συνιδρύτρια του δικτύου Guest Inn κα Πέγκυ Μπαλιτσάρη θα είναι από τους κύριους ομιλητές του συνεδρίου  και  θα καλύψει την επίκαιρη ενότητα “what do we need for a good future”.

Το δίκτυο Guest Inn εξελίσσετε συνεχώς και επενδύει σε στρατηγικές συνεργασίες όπως το on-line booking με την τεχνική υποστήριξη της Web Hotelier συνδυάζοντας τις νέες τεχνολογίες με την παράδοση και την αυθεντικότητα των ξενώνων του. Ενδυναμώνει τις Β2Β on-line συνεργασίες με θεματικά τουριστικά γραφεία του εξωτερικού και ανοίγει νέες προοπτικές με δυναμικές αγορές όπως αυτή των σκανδιναβικών χωρών με την υποστήριξη της North Event λαμβάνοντας μέρος στην 2η έκθεση Greek Panorama στη Στοκχόλμη. Τέλος, συμμετέχει για πρώτη φορά στην έκθεση Agri Travel & Slow Travel Expο που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία, 10-12 Οκτωβρίου 2014.

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον για πιο στοχευμένες κινήσεις προβολής από τους ιδιοκτήτες μικρών ξενώνων και το δίκτυο Guest Inn αποτελεί πλέον έναν σημαντικό παράγοντα εναλλακτικής και ποιοτικής διαμονής στη χώρα μας.
Προβάλλοντας τις άγνωστες και ανεξερεύνητες περιοχές της ελληνικής υπαίθρου και δίνοντας την ευκαιρία στους ξένους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν την αυθεντική Ελλάδα, τους τελευταιους μήνες προστέθηκαν, νέοι προορισμοί στο δίκτυο: στις Σέρρες η Λίμνη Κερκίνη, στην Αιτωλοακαρνανία το Κρυονέρι, στη Φθιώτιδα η Γραβιά και ο Αχινός, ενώ εντάχθηκαν επίσης νέες περιοχές όπως η Καστοριά, η Λήμνη Πλαστήρα, η Χάλκη, η Φολέγανδρος, η Αστυπάλαια, οι Παξοί και η Ιθάκη, ενώ ενδυναμώθηκαν ήδη υπάρχοντες προορισμοί, όπως η Κρήτη, οι Κυκλάδες, η Πελοπόννησος και το Πήλιο.

Οι προοπτικές για το 2015 και τα επόμενα χρόνια είναι παραπάνω από αισιόδοξες, καθώς το τοπίο της τουριστικής αγοράς φαίνεται να αναδιαμορφώνετε και τα μικρά παραδοσιακά καταλύματα παίρνουν το κομμάτι της πίτας που τους αναλογεί.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024