Νέες προοπτικές ανοίγονται για την τουριστική ανάπτυξη του νομού
. Το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου προσγείωσης κατά ένα χιλιόμετρο θα δώσει τη δυνατότητα προσγείωσης σε μεγάλα αεροσκάφη τύπου Boeing και Tupolev από τις ανατολικές χώρες της Ευρώπης, γεγονός που αναμένεται ότι θα δώσει νέα πνοή στην οικονομία της περιοχής.
Παράλληλα, με την επέκταση του αεροδιαδρόμου στα 2.800 μέτρα, θα εκσυγχρονισθούν και οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Το έργο, ύψους 5 δισεκατομμυρίων δραχμών, θα ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη του 2002.
Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Φίλιππο Πετσάλνικο, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Καστοριάς, η επέκταση του αεροδρομίου θα ευνοήσει την οικονομία και συγκεκριμένα την παραγωγική δραστηριότητα του κλάδου γούνας, κύριο εξαγωγικό προϊόν της περιοχής στη διεθνή αγορά.