Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤουριστική συνεργασία της Περιφέρειας Πελλοποννήσου με την Κένυα
Τουριστική πολιτική

Τουριστική συνεργασία της Περιφέρειας Πελλοποννήσου με την Κένυα

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Κομητείας του Samburu της Κένυα, κ. Steve Lelegwe, απηύθυνε στην αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας πρόταση συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, των αγροτικών προϊόντων και της επιχειρηματικότητας.

Την Ελλάδα επισκέφθηκε δεκαμελής αντιπροσωπεία, απαρτιζόμενη από αιρετά μέλη του Συμβουλίου της Κομητείας Samburu της Κένυας από 5 έως 12 Οκτωβρίου, για να αντλήσει τεχνογνωσία στους τομείς της τουριστικής προβολής και προώθησης προορισμού.

Κατά την παραμονή τους στη χώρα, τα μέλη της αντιπροσωπείας ακολούθησαν ένα πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων, επισκέψεων και ξεναγήσεων στο πλαίσιο του οποίου είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το μοντέλο ανάπτυξης της Αθήνας ως τουριστικού και συνεδριακού προορισμού, καθώς επίσης να επισκεφθούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και να συζητήσουν με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, σχετικά με τη συνεργασία των δύο περιοχών.
 
Τα μέλη της αντιπροσωπείας παρακολούθησαν, τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου την παρουσίαση της Εταιρείας Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) με θέμα το μοντέλο ανάπτυξης που εφαρμόζει η ΕΑΤΑ και το Γραφείο Συνεδρίων & Επισκεπτών Αθηνών (ACVB) για την προβολή της πρωτεύουσας ως τουριστικό και συνεδριακό προορισμό. Την παρουσίαση πραγματοποίησαν ο Press & Media Manager, κ. Γιώργος Αγγελής και η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων κα Καλλιόπη Ανδριοπούλου.


Στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, η αντιπροσωπεία, απαρτιζόμενη από αιρετά μέλη του Συμβουλίου της Κομητείας Samburu της Κένυας συναντήθηκε με τη διευθύντρια δημοσίων σχέσεων κα Καλλιόπη Ανδριοπούλου και τον Press & Media Manager κ. Γιώργο Αγγελή.

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη Σπάρτη, όπου έχαιρε θερμής υποδοχής από την κα Τζανετέα.
 
Η κενυάτικη αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει παρουσίαση για την ιστορία, τον πολιτισμό, τα προϊόντα, τα ήθη και τα έθιμα της Λακωνίας. Για την ιστορία του νομού μίλησε η εκπαιδευτικός κα Μεταξία Παπαποστόλου και για τα προϊόντα ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Στρατηγάκος. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Κομητείας του Samburu, κ. Steve Lelegwe, απηύθυνε στην κα Τζανετέα πρόταση συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, των αγροτικών προϊόντων και της επιχειρηματικότητας.


Στο Προξενείο, με την πρόξενο κα Βίκυ Πανταζοπούλου.


Τα μέλη της κενυατικής αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν επίσης τα γραφεία της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης στην Αθήνα όπου ενημερώθηκαν για το διεθνές πρόγραμμα των Γαλάζιων Σημαιών και των περιβαλλοντικών προτύπων Green Key, ενώ σε ειδική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Προξενείο παρακολούθησαν παρουσιάσεις από ειδικούς για την προώθηση και διαχείριση τουριστικού προορισμού, τον οικοτουρισμό και την τουριστική εκπαίδευση.

Επισκέφθηκαν επίσης το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών στην Ανάβυσσο, το Τεχνολογικό & Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, το Βιοτεχνικό & Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο στο Λαύριο και το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στο Μαραθώνα.

Η κομητεία Samburu, έκτασης 21.000 τ.χλμ., βρίσκεται στα βόρεια της χώρας και φημίζεται για τα τεράστια φυσικά πάρκα της, τα σαφάρι και τη μοναδική κουλτούρα της ομώνυμης φυλής που κατοικεί στην περιοχή.

Στη φωτογραφία, με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, κα Αδαμαντία Τζανετέα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024