Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήTBEX Europe 2014: Αθήνα, ένας σύγχρονος, ασφαλής και πολυδιάστατος τουριστικός προορισμός
Συνέδρια

TBEX Europe 2014: Αθήνα, ένας σύγχρονος, ασφαλής και πολυδιάστατος τουριστικός προορισμός

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο απολογισμός του συνεδρίου των ταξιδιωτικών bloggers στην Αθήνα: Σε 11,7 εκατ. χρήστες του twitter έφτασε το μήνυμα της Αθήνας. Οι 850 και πλέον ταξιδιωτικοί bloggers και συγγραφείς που συμμετείχαν δήλωσαν ότι παίρνουν μαζί στις αποσκευές τους τις καλύτερες εντυπώσεις από την ελληνική πρωτεύουσα.

Ένα “κύμα” θετικής δημοσιότητας για την Αθήνα και τις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της, προκάλεσε το TBEX Europe 2014, το συνέδριο των ταξιδιωτικών bloggers, που διοργανώθηκε στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων. Οι 850 και πλέον ταξιδιωτικοί bloggers και συγγραφείς που συμμετείχαν έδωσαν ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση, δηλώνοντας με κάθε τρόπο ότι παίρνουν μαζί στις αποσκευές τους τις καλύτερες εντυπώσεις από την ελληνική πρωτεύουσα.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο στο twitter και μόνο οι επίσημες ετικέτες (hashtags) #ΤΒΕΧATHENS & #THISISATHENS από 20 ως και 27 Οκτωβρίου “διαβάστηκαν” (reach) από περισσότερους από 11,7 εκατ. μοναδικούς χρήστες (unique users) και συγκέντρωσαν περισσότερες από 68.086.915 προβολές (impressions) μέσα από 14.500 αναφορές από περισσότερους από 3.400 διαφορετικούς χρήστες.

Το μήνυμα ότι η Αθήνα είναι ένας σύγχρονος, ασφαλής και πολυδιάστατος τουριστικός προορισμός, με μοναδικά πολιτιστικά, ιστορικά και φυσικά χαρακτηριστικά, διαχέεται διεθνώς με ανεπανάληπτο τρόπο.

Από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, πριν ακόμα ξεκινήσει η διοργάνωση, μέχρι και σήμερα, έχουν, ήδη, καταγραφεί χιλιάδες αναρτήσεις και αφιερώματα σε όλα τα δημοφιλή διεθνή μέσα κοινωνικής και επαγγελματικής δικτύωσης και blogs (twitter, facebook, instagram, pinterest κ.α) που αθροιστικά έχουν αποδώσει εκατομμύρια προβολές και αναγνώσεις.

Από τα προφίλ social media του δήμου Αθηναίων δημιουργήθηκαν περισσότερα από 350 είδη περιεχομένου (tweets, posts, instagram φωτογραφίες, interactions κ.λπ.).
 
Το TBEX Athens 2014, σε αριθμούς:

  • Συμμετείχαν 850 ταξιδιωτικοί Bloggers, συντάκτες ταξιδιωτικών και τουριστικών media, φωτογράφοι, κινηματογραφιστές και ειδικοί.
  • Οι επισκέπτες προέρχονταν από συνολικά 53 χώρες από όλες τις περιοχές του κόσμου, με την πλειονότητα αυτών, από τη Β. Αμερική (32%), την Ευρώπη (38%)και την Ασία (11%).
  • Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 70 περιηγήσεις και επισκέψεις εξοικείωσης εντός Αττικής και έξι άλλα fam trips σε άλλες περιοχές της χώρας (Ήπειρος, Μετέωρα, Κυκλάδες, Θεσσαλονίκη, Μαγνησία, Πελοπόννησο).
  • Συνολικά, πάνω από 65 φορείς και επιχειρήσεις υποστήριξαν τη διοργάνωση.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι μέσα από αυτήν την εξαιρετική διοργάνωση, το μήνυμα της Αθήνας μεταδίδεται κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη. “Η πόλη μας βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής εκατοντάδων κορυφαίων τέτοιων διαμορφωτών γνώμης μέσω των μεγαλύτερων δικτύων social media και ταξιδιωτικών blogs, ενώ ο απόηχος της διοργάνωσης για τον προορισμό μας, θα αναπαράγεται για μεγάλο, ακόμη, χρονικό διάστημα”, σημείωσε ο κ. Καμίνης και πρόσθεσε: “Η παγκόσμια αυτή συνάντηση των ταξιδιωτικών bloggers, των συγγραφέων τουρισμού, των ειδικών του τομέα τουρισμού και ταξιδιών, αποδείχθηκε το μεγαλύτερο αλλά και πιο απαιτητικό media fam trip που έχει φιλοξενήσει ποτέ η πόλη μας. Η επιτυχία του ΤΒΕΧ 2014 ήταν το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς πολλών μηνών και ενός άνευ προηγουμένου συντονισμού των φορέων του δήμου, των κρατικών υπηρεσιών και φορέων και του ιδιωτικού τομέα. Ειδικά με την υπουργό Τουρισμού, την κυρία Κεφαλογιάννη, είχαμε μία εξαίρετη συνεργασία”.

Η διοργάνωση του TBEX Europe 2014 ανατέθηκε στην Αθήνα, ύστερα από συστηματική προσπάθεια του δήμου Αθηναίων και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και του Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB).

Το TBEX 2014 υποστήριξε ως συνδιοργανωτής ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού – ΕΟΤ, ενώ στο πρόγραμμα φιλοξενίας του συνεδρίου συμμετείχαν ως Platinum Χορηγοί, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Aegean Airlines, καθώς και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας-ΟΑΣΑ.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού χορήγησε εισιτήρια για δωρεάν είσοδο σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας, ενώ παράλληλα, ο ΟΑΣΑ χορήγησε εισιτήρια για όλα τα ΜΜΜ, ο Δ.Α.Α προσέφερε τις κάρτες Athens Spotlight, ο Δήμος Καλύμνου σφουγγάρια Καλύμνου, η Mastic spa σαμπουάν και αφρόλουτρα της εταιρείας, o Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου μπουκάλια κρασί από τα μέλη του, η COCO-MAT πολυθρόνες για τα Keynote speeches, καθώς και δώρα για όλους τους συνέδρους, ο Μαραθώνιος Αθήνας-ΣΕΓΑΣ t-shirts με θεματικά λογότυπα του Μαραθωνίου, η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων παραχώρησε όλους τους χώρους για την διοργάνωση της εκδήλωσης καλωσορίσματος του ACVB, καθώς και τις τσάντες καλωσορίσματος.

Silver Χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι εταιρείες: Airtickets.gr, Aqua Vista Hotels, Association of Meteora Tourism Enterprises, Incrediblue, Toposophy Destination Marketing Agency και Porto Carras Grand Resort.

Επιπρόσθετα,η KLM/Air France ήταν Long Haul Χορηγός, ενώ χορηγοί των ταξιδιών εξοικείωσης των περιηγήσεων, διάθεση αναψυκτικών/νερών/ποτών, καθώς και φιλοξενίας ήταν οι: Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, Μουσείο Μπενάκη, Μουσείο Λαϊκών Οργάνων, Athens Open Tour, Hondos Center Department Stores, City Link, Θέατρο Δώρα Στράτου, Ίδρυμα Ευγενίδου, Λίμνη Βουλιαγμένης, Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας, Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, Alternative Athens, Athens Insiders, Athens Walking Tours, Athens Xclusive Designers Week, Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, Big Olive, Discover Greek Culture, Dopios, Hydraiki-One Day Cruise, Grazy travel, Golf Γλυφάδας, Kastelorizo Group, Key Tours, Louis Cruises, McArthur Glen, Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, Onassis Cultural Center, Re Think Athens by the Onassis Foundation, Topos Allou Theatre, τα ξενοδοχεία Grand Bretagne, S.G Lycabettus και Divani Meteora καθώς και οι εταιρείες Αθηναϊκή Ζυθοποιία (μπίρα ΑΛΦΑ και νερό ΙΟΛΗ) και Λούξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ – η οποία διέθεσε αναψυκτικά και χυμούς καθ’όλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

Η εκδήλωση καλωσορίσματος του TBEX 2014, διοργανώθηκε από το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων – ACVB, με τη συνεργασία της Frontstage και το Αθηνόραμα, στην Τεχνόπολη, του Δήμου Αθηναίων. Δημιουργήθηκε ένας πολυχώρος Ελληνικής Γαστρονομίας, Πολιτισμού και Αναψυχής, που περιελάμβανε, art performance με την υποστήριξη του ΝΕΟΝ, προβολές ντοκιμαντέρ για την ελληνική κουλτούρα, τον τουρισμό και την ιστορία καθώς και μία συναυλία σύγχρονης ελληνικής μουσικής με τους Angelika Dusk, Wedding Singers και Imam Baildi. Τα γαστρονομικά μενού προσφέρθηκαν από τους Farmer’s Republic, Μάνη-Μάνη, Aleria και Νομαδική Κουζίνα συνοδεία των ανάλογων ελληνικών κρασιών.

Για την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση επί της οδού Πανδρόσου, η οποία διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και με συνδιοργανωτές τους καταστηματάρχες της “Pandrossou Street Market συμμετείχαν η Εθνική Λυρική Σκηνή, τα Μουσικά Σύνολα του ΟΠΑΝΔΑ και ο ραδιοσταθμός En Lefko 87,7, ενώ χορηγοί είναι οι Ολυμπιακή Ζυθοποιία (μπύρα ΦΙΞ), Interamerican, Hermion restaurant, Μπαϊρακτάρης, Μικρό Καφέ, Η ωραία Ελλάς και Meliartos.

Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν οι: GTP, KSD, Hellenic Travelling, Travelling News, Travel Daily News, Travelmii, Tourism Press, Tourism Today, Tornosnews, Τουριστική Αγορά, Meetingreece και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, Αθήνα 9,84FM, EN LEFKO 87,7.

H Erasmus ήταν ο official DMC Partner για το TBEX Europe 2014 στην Αθήνα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024