Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ενοικίαση αυτοκινήτου

Στα 17 εκατ. ευρώ τα κέρδη της HERTZ - Autohellas στο 9μηνο του 2014

Θοδωρής Κουμέλης - 31 Οκτώβριος 2014, 10:28

Οι επενδύσεις σε ανανέωση επέκτασης στόλου ανήλθαν σε 68 εκατ. ευρώ, ενώ το 20,1% του τζίρου του Ομίλου προέρχεται από δραστηριότητες στο εξωτερικό.


Ο αυξημένος κύκλος εργασιών και η εξωστρέφεια ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά των αποτελεσμάτων της Autohellas Hertz για το 9μηνο 2014. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώθηκε η ορθότητα της έγκαιρης απόφασης της διοίκησης της εταιρείας για σημαντική επένδυση σε επέκταση του στόλου αυτοκινήτων στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη τουριστική κίνηση του 2014.

Αναλυτικότερα, στο 9μηνο 2014, αυξημένος κατά 5,6% ήταν ο τζίρος της εταιρείας, ο οποίος έφτασε σε ενοποιημένο επίπεδο στα 124,2 εκατ. ευρώ, έναντι 117,5 εκατ. ευρω την αντίστοιχη περυσινή περίοδο με τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις να παρουσιάζουν αύξηση 32,6%. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 49,8% έναντι του περυσινού 9μήνου και ανήλθαν στα 22,4 εκατ. ευρώ. Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 17,1 εκατ. ευρώ, από 6,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 148%.
 
Ταυτόχρονα τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) για το 9μηνο 2014 ανήλθαν σε 66,3 εκατ. ευρώ, έναντι 56,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 16,5%. Η εταιρεία, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη τουριστική κίνηση, προχώρησε σε αυξημένες καθαρές επενδύσεις 68 εκατ. ευρώ, για αγορές αυτοκινήτων έναντι 33 εκατ. ευρώ το 2013 και παράλληλα μείωσε τον δανεισμό της κατά 29 εκατ. ευρώ.

Η μεγάλη βελτίωση στα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων όπου στο 9μηνο 2014 παρουσίασαν αύξηση 32,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αύξηση που κάλυψε εξ’ ολοκλήρου την κάμψη της ζήτησης των εταιρικών μισθώσεων, που εξαρτώνται από την εσωτερική αγορά.

Αντίστοιχα θετικά είναι τα αποτελέσματα του Ομίλου στο εξωτερικό. Συνεχίζοντας την εστίασή του στην εξωστρέφεια, κατά το 9μηνο του 2014 ο Όμιλος ενίσχυσε περαιτέρω τη δραστηριότητα των θυγατρικών του στις 5 χώρες εκτός Ελλάδας όπου δραστηριοποιείται, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Σερβία και Μαυροβούνιο. Ο κύκλος εργασιών των θυγατρικών εξωτερικού πλέον αποτελεί το 20,1% του συνολικού τζίρου του Ομίλου παρουσιάζοντας αυξητική κερδοφορία στις τέσσερις εξ αυτών.
 
Ο πρόεδρος κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, δήλωσε σχετικά: “Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν  ότι η ενίσχυση του τουρισμού αλλά και η ωρίμανση της παρουσίας μας στα Βαλκάνια θα συμβάλλει σημαντικα στην κερδοφορία του Ομίλου. Η επένδυσή μας στην ανανέωση και επέκταση του στόλου και οι οικονομίες κλίμακας που δημιουργούνται είναι σημαντικές παρά το υψηλό ακόμη κόστος χρηματοδότησης”.

Τονίζεται ότι από τον Απρίλιο 2014, μετά την εξαγορά τους από την Hertz Int. διεθνώς, η Autohellas εκπροσωπεί πλέον τα εμπορικά σήματα Thrifty και Dollar, έχοντας πλέον τη δυνατότητα περαιτέρω διείσδυσης στην αγορά των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων μέσω παρουσίας σε περισσότερα κανάλια διανομής.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top