Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διαστημικός τουρισμός

Virgin Galactic: Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα τουριστικών διαστημικών πτήσεων

Θοδωρής Κουμέλης - 03 Νοέμβριος 2014, 11:30

Ο ιδρυτής της εταιρείας Virgin Galactic, Richard Branson, δήλωσε το περασμμένο Σάββατο ότι εμμένει στην υλοποίηση του σχεδίου του για τουριστικές διαστημικές πτήσεις παρά τη συντριβή ενός τουριστικού διαστημοπλοίου στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας από τους δύο πιλότους του.


Διαστημικό σκάφος της Virgin Galactic συνετρίβη το περασμένο Σάββατο στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο κυβερνήτης και να τραυματεί σοβαρά ο συγκυβερνήτης.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Virgin Galactic, Richard Branson, χαρακτήρισε το δυστύχημα “συντριπτική απώλεια”, η οποία όμως, όπως είπε, δε θα σημάνει το τέλος του κοινού προγράμματός του με την αμερικανική εταιρεία Scaled Composites. “Γνωρίζαμε ανέκαθεν πως ο δρόμος για το διάστημα είναι εξαιρετικά δύσκολος και πως κάθε νέο σύστημα μεταφοράς έχει να αντιμετωπίσει κακές ημέρες νωρίς στην ιστορία του», ανέφερε στον ιστότοπό του ο Βρετανός επιχειρηματίας. “Το διάστημα είναι δύσκολο - αλλά αξίζει τον κόπο”, πρόσθεσε. “Θα επιμείνουμε και θα προχωρήσουμε μαζί”. Ο Branson πρόσθεσε ότι αυτός και η ομάδα του θα υποστηρίξουν τις οικογένειες των πιλότων.

Η έρευνα σχετικά με τα αίτια της συντριβής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενεργοποιήθηκε νωρίτερα το σύστημα του σκάφους (feathering), το οποίο περιστρέφει τις πτέρυγές του προς τα πάνω σε γωνία 65 μοιρών, στη θέση αυτή τα φτερά δημιουργούν μια ισχυρή οπισθέλκουσα δύναμη και μειώνουν την ταχύτητα καθόδου για λόγους ασφάλειας, όπως ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι εμπειρογνώμονες εντόπισαν ανέπαφες τις δεξαμενές καυσίμων και τον κινητήρα του διαστημοπλοίου, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν σημειώθηκε έκρηξη, δήλωσε ο εκτελών χρέη προέδρου του Συμβουλίου Christopher Hart σε συνέντευξη Τύπου. Το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic.

Η Virgin Galactic ανακοίνωσε πως έχει συγκεντρώσει προκαταβολές ύψους 50 εκατ. στερλινών από περίπου 700 ανθρώπους που ελπίζουν να πετάξουν στο διάστημα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top