Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟ Όμιλος Lufthansa πετά σε 260 προορισμούς τον φετινό χειμώνα
Αεροπορικές εταιρείες

Ο Όμιλος Lufthansa πετά σε 260 προορισμούς τον φετινό χειμώνα

Προορισμοί σε 100 χώρες – αυξημένη κατά 2,9% η χωρητικότητα επιβατών στις εταιρείες του Ομίλου φέτος τον χειμώνα.

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου LufthansaAustrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings, Lufthansa και SWISS– προσφέρουν και πάλι στους επιβάτες ένα πυκνό και υψηλής συχνότητας δίκτυο δρομολογίων στο χειμερινό πρόγραμμα 2014/2015, με 18.900 πτήσεις την εβδομάδα. Τον φετινό χειμώνα, το δίκτυο των αεροπορικών εταιρειών του Ομίλου Lufthansa εξυπηρετεί  260 προορισμούς σε 100 χώρες σε τέσσερις ηπείρους μέσω των κόμβων στη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, τη Ζυρίχη, τη Βιέννη και τις Βρυξέλλες, ενώ θα υπάρχουν και πολλές απευθείας ανταποκρίσεις από άλλες πόλεις. Περίπου 20.500 εβδομαδιαίες πτήσεις κοινού κωδικού με άλλες συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες επεκτείνουν τα προγράμματα των αερομεταφορέων και επιτρέπουν τις κρατήσεις μέσω ενός μόνο παρόχου. Το χειμερινό πρόγραμμα των μεμονωμένων εταρειών του ομίλου ισχύει από την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 έως το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015.

Με τη χρήση μεγαλύτερων αεροσκαφών, η χωρητικότητα του Ομίλου (υπολογισμένη σε προσφερόμενες χιλιομετρικές θέσεις) αυξάνεται κατά 2,9%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Έτσι, κατά μέσο όρο, κάθε 32 δευτερόλεπτα απογειώνεται ένα αεροσκάφος του Ομίλου Lufthansa κάπου στον κόσμο. Τα επιμέρους δίκτυα δρομολογίων των αεροπορικών εταιρειών του Ομίλου ολοένα και συγκλίνουν το ένα με το άλλο. Σχεδόν όλοι οι προορισμοί συνδέονται μέσω ενός κόμβου του Lufthansa Group. Το 49% των σχεδόν 105 εκατομμυρίων επιβατών το χρόνο κάνει την κράτηση της πτήσης ανταπόκρισης μέσω ενός κόμβου της Lufthansa. Οι πέντε αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου εξυπηρετούν ταυτόχρονα 19 ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Βασικά σημεία για τις πέντε αεροπορικές εταιρείες του Lufthansa Group:
Lufthansa
Το φετινό χειμώνα, η Lufthansa επεκτείνει το δίκτυο δρομολογίων της με την προσθήκη νέων ελκυστικών προορισμών, ιδανικών για διακοπές σε πιο ζεστές περιοχές. Μετά από διακοπή 15 χρόνων, η Lufthansa ξεκινά και πάλι πτήσεις στο Λας Πάλμας των Κανάριων Νήσων. Από τις 26 Οκτωβρίου, το νέο δρομολόγιο ξεκινά από το Μόναχο για Γκραν Κανάρια κάθε Κυριακή, καθώς και κάθε Σάββατο κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών. Επιπλέον, τους χειμερινούς μήνες προστίθενται νέα δρομολόγια από Μόναχο προς Σπλιτ (Κροατία) και Βαλένθια (Ισπανία). Από τις 2 Οκτωβρίου, η Lufthansa επίσης συνδέει τη Φρανκφούρτη με το Μαρακές του Μαρόκου. Αυτή η πολιτιστική πόλη βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς του Άτλαντα, στην ενδοχώρα του Μαρόκου, και θα συνδέεται με πτήσεις διάρκειας τεσσάρων ωρών κάθε Πέμπτη και Κυριακή. Επιπλέον, στο πρόγραμμα πτήσεων από το Μόναχο προστίθεται και το Μαΐάμι της Φλόριντα, της ηλιόλουστης πολιτείας των ΗΠΑ, η οποία τώρα θα συνδέεται καθημερινά με απευθείας πτήση. Και η ινδική πρωτεύουσα Δελχί θα εξυπηρετείται καθημερινά από τη Φρανκφούρτη με Airbus A380. To δρομολόγιο Φρανκφούρτη-Λουάντα (πρωτεύουσα της Ανγκόλα) θα ενισχυθεί και με τρίτη εβδομαδιαία πτήση. Από τις 15 Δεκεμβρίου, η Lufthansa και η Deutsche Bahn θα επεκτείνουν το κοινό τους πρόγραμμα AiRail με σιδηροδρομικές συνδέσεις Intercity από την Καρλσρούη και το Κάσελ προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

SWISS
Στο χειμερινό πρόγραμμα 2014/2015, η SWISS προσαρμόζει τις πτήσεις της ανάλογα με τη χειμερινή ζήτηση. Εκτός από τις εποχικές μειώσεις πτήσεων σε κάποιους προορισμούς, η SWISS αυξανει τη χωρητικότητά της για δημοφιλείς προορισμούς διακοπών. Το διηπειρωτικό δρομολόγιο Ζυρίχη – Μαϊάμι θα ενισχυθεί με τέσσερις επιπλέον πτήσεις την εβδομάδα, ανεβάζοντας σε 14 τις συνολικές εβδομαδιαίες συνδέσεις. Αλλά και η σύνδεση με το Σάο Πάολο, τη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας, θα ενισχυθεί με τρεις επιπλέον πτήσεις την εβδομάδα, φτάνοντας συνολικά τις 10. Το πρόγραμμα πτήσεων θα περιλαμβάνει και πάλι μια καθημερινή σύνδεση με το Λος Άντζελες. Από τον κόμβο στη Γενεύη, η SWISS διατηρεί πολλούς προορισμούς του καλοκαιρινού της προγράμματος και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μεταξύ αυτών η Κοπεγχάγη, η Ρώμη, η Λισαβόνα και η Πρίστινα.

Austrian Airlines
Στο χειμερινό πρόγραμμα 2014/2015, η Austrian Airlines προσφέρει και πάλι στους επιβάτες της μια ευρεία γκάμα περισσότερων από 100 προορισμών σε 56 χώρες στον κόσμο. Μετά την πολύ επιτυχημένη προσθήκη του Νιούαρκ (ΗΠΑ) τον περασμένο Ιούλιο, η Austrian Airlines θα αυξήσει τις πτήσεις της από πέντε σε έξι πτήσεις την εβδομάδα, αρχής γενομένης από τον Απρίλο του 2015 και σε μια πτήση την ημέρα από τον Ιούνιο. Έτσι, από τον Ιούνιο του 2015, η Austrian θα πετάει καθημερινά σε όλους τους προορισμούς της στη Βόρεια Αμερική. Ως αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης για πτήσεις ανταπόκρισης, η Austrian Airlines θα αυξήσει στο μέλλον τη συχνότητα των πτήσεων από και προς το Κισινάου της Μολδαβίας, από επτά σε δέκα την εβδομάδα.

Brussels Airlines
Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Βελγίου προσθέτει έναν ακόμα ευρωπαϊκό προορισμό στο χειμερινό της πρόγραμμα πτήσεων και βελτιώνει πολλές άλλες συνδέσεις με την προσθήκη επιπλέον δρομολογίων: η Ρίγα, η πρωτεύουσα της Λετονίας, θα εξυπηρετείται έξι φορές την εβδομάδα από τις Βρυξέλλες, αρχής γενομένης από τις 26 Οκτωβρίου. Η Ρίγα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά και οικονομικά κέντρα της Βαλτικής και θα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2015. Η Brussels Airlines ενισχύει τη χωρητικότητά της με επιπλέον πτήσεις από Βρυξέλλες προς: Τελ Αβίβ, Μαδρίτη, Μαρακές, Βουδαπέστη, Γενεύη, Βίλνιους, Ανόβερο και Μπολόνια. Επίσης βελτιώνονται και οι συνδέσεις με τους Αφρικανικούς προορισμούς Ντουάλα, Γιαουντέ, Ναϊρόμπι, Κιγκάλι, Μπουζουμπούρα και Λουάντα.

Germanwings
Στο χειμερινό της πρόγραμμα πτήσεων, η Germanwings προσφέρει συνδέσεις με συνολικά 84 προορισμούς από Βερολίνο/Τεγκέλ, Ντόρτμουντ, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Κολωνία/Βόννη και Στουτγκάρδη. Η χωρητικότητα αναμένεται να αυξηθεί κυρίως στις πτήσεις που ξεκινούν από το Ντίσελντορφ όπου η Germanwings αναλαμβάνει επιπλέον δρομολόγια από τη Lufthansa. Επίσης αυξάνεται η συχνότητα των πτήσεων από τη μητρόπολη της Ρηνανίας προς Βερολίνο (57 πτήσεις την εβδομάδα), προς Λονδίνο / Χήθροου (33 πτήσεις την εβδομάδα) και προς Ζυρίχη (24 πτήσεις την εβδομάδα). Επίσης από το Ντίσελντορφ ξεκινούν νέες πτήσεις προς τη Μάλαγα (2 πτήσεις την εβδομάδα), τη Νάπολη (2 πτήσεις την εβδομάδα), τη Νίκαια (2 πτήσεις την εβδομάδα), τη Μόσχα (7 πτήσεις την εβδομάδα) και τη Ρώμη (πέντε πτήσεις την εβδομάδα). Η μεταφορά των δρομολογίων της Lufthansa στη Germanwings πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 8 Ιανουαρίου 2015, με την ανάληψη του δρομολογίου Ντίσελντορφ– Ζυρίχη. Η Germanwings επίσης εγκαινιάζει ένα εντελώς καινούριο δρομολόγιο, από το Ντίσελντορφ προς την Κωνσταντινούπολη, με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις. Αλλά και το πρόγραμμά της στη γερμανική πρωτεύουσα επεντείνεται, με την ανάληψη δύο εβδομαδιαίων πτήσεων της Lufthansa μεταξύ Βερολίνου /Τεγκέλ και Τελ Αβίβ. Τέλος, ο γερμανικός αερομεταφορέας εγκαινιάζει μια νέα σύνδεση, από την Κολωνία/Βόννη προς το κυπριακό λιμάνι της Λάρνακας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024