Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΤο 1ο Tweed Run στην Ελλάδα έγινε πραγματικότητα
Αθλητικός τουρισμός

Το 1ο Tweed Run στην Ελλάδα έγινε πραγματικότητα

Εκατοντάδες συμμετοχές στην πιο ξεχωριστή ποδηλατάδα εποχής που έγινε στις Σπέτσες, στα πρότυπα των Tweed Run Λονδίνου, Τόκυο και Νέας Υόρκης.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Tweed Run event στην Ελλάδα και στο νησί των Σπετσών από το Poseidonion Grand Hotel σε συνεργασία με το Ελληνικό Μουσείο Ποδηλάτου. Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία σε αριθμό συμμετοχών, εντυπωσιακών Tweed εμφανίσεων και ιδιαίτερων ποδηλάτων, περισσότεροι από 200 λάτρεις του Tweed από την Ελλάδα και το εξωτερικό έλαβαν μέρος σε αυτό το ξεχωριστό event, δημιουργώντας μια γοητευτική ατμόσφαιρα περασμένων εποχών. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν και στελέχη της βασικής ομάδας που εμπνεύστηκε και υλοποίησε το Tweed Run για πρώτη φορά στο Λονδίνο το 2009.

Από το Σάββατο το πρωί, οι χώροι του Poseidonion Grand Hotel, αλλά και της πλατείας Ποσειδωνίου γέμισαν με κλασικά ποδήλατα και ενδυμασίες μικρών και μεγάλων. Tweed σακάκια και παντελόνια, κολακευτικές κάπες, κομψές τραγιάσκες, πολύχρωμα φουλάρια, μοναδικά σχέδια παπουτσιών brogues και oxford, “έντυσαν” το σκηνικό του ιστορικού ξενοδοχείου των 100 ετών με μια vintage ατμόσφαιρα που γύρισε το χρόνο πίσω.

Αποκορύφωμα του event αποτέλεσε το vintage beauty pageant το απόγευμα του Σαββάτου στο σαλόνι του ξενοδοχείου. Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν ο σχεδιαστής κ. Βασίλης Ζούλιας, ο εμπνευστής του Tweed κ. Run Ted Young – Ing, η αρχισυντάκτρια του Madamefigaro.gr κα Ελένη Στασινοπούλου, ο σχεδιαστής κοσμημάτων κ. Περικλής Κονδυλάτος και ο Creative Director κ. Πάνος Ρήγας.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν moustache grooming στο κουρείο εποχής που είχε στηθεί στο lobby του ξενοδοχείου όπως επίσης και να κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο των ποδηλάτων τους στο “συνεργείο” που είχε στηθεί στην πλατεία. Η πρώτη ποδηλατάδα πραγματοποιήθηκε μέχρι την Αναργύρειο & Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών, όπου στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της σχολής, κοπέλες ντυμένες με ρούχα εποχής υποδέχθηκαν τους συμμετέχοντες με ζεστό τσάι και βουτήματα. Εκεί ξεκίνησε ένα εξερευνητικό κυνήγι θησαυρού. Το παιχνίδι συνεχίστηκε και στην επόμενη ποδηλατάδα, με κατεύθυνση προς το παλιό λιμάνι και ενδιάμεση στάση για τσίπουρο και μεζέδες. Παραδοσιακά ψάθινα καλάθια, καρώ τραπεζομάντηλα, λιχουδιές, λουκουμάδες, τσάι και συνοδεία Jazz μουσικής, αποτέλεσαν το σκηνικό της τελευταίας στάσης στην περιοχή του Φάρου στα πρότυπα ενός αυθεντικού πικ νικ βρετανικού τύπου.

Στα καλλιστεία του Σαββάτου, βραβεύτηκαν οι 3 πρώτοι για την “Καλύτερη Ενδυμασία Ανδρών” όπως επίσης και “Καλύτερη Ενδυμασία Γυναικών” και δόθηκαν τα βραβεία στους τρεις πρώτους νικητές για το κυνήγι του θησαυρού. Το βράδυ ακολούθησε party υπό τους ήχους της μπάντας του Johnny Vavouras & The Cadillacs.

Ο κ. Αντώνης Βορδώνης, διευθύνων σύμβουλος του Poseidonion Grand Hotel, δήλωσε: “Από την πρώτη στιγμή που σκεφτήκαμε να πραγματοποιήσουμε το Tweed Run στις Σπέτσες, πιστέψαμε ότι ήταν μια εκδήλωση που έδενε απόλυτα με το νησί και το ξενοδοχείο. Όμορφες και περιποιημένες παρουσίες, υπέροχα κλασσικά ποδήλατα και ευγενικές συμπεριφορές περασμένων εποχών μας τίμησαν και μας απέδειξαν ότι ο κόσμος αποδέχεται θετικά τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που έχουν χαρακτήρα διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει. Ο θεσμός αυτός που στέφθηκε με επιτυχία και που σίγουρα θα επαναλάβουμε σύντομα, αγκαλιάζει με τη σειρά του τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν φέτος για τα 100 χρόνια του Ποσειδωνίου, ταξιδεύοντας μας πίσω στο χρόνο”.

Την Κυριακή το πρωί οι συμμετέχοντες, αφού απόλαυσαν brunch στο Poseidonion Grand Hotel, έλαβαν μέρος σε bike trials. Στη συνέχεια, ακολούθησε η απονομή των βραβείων στη πλατεία Ποσειδωνίου για τα “Ποδήλατα Πόλης”, τα “Κλασικά Ποδήλατα”, τις “Κούρσες”, την “Ομορφότερη Συνολική Εμφάνιση – Best of Show” και τα παιδικά βραβεία “Νεότερος” και “Νεότερη”.

Το Tweed Run διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024