Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Εγκρίθηκαν οι μειώσεις χρεώσεων του 'Ελευθέριος Βενιζέλος'

Θοδωρής Κουμέλης - 26 Οκτώβριος 2001, 00:00

Εγκρίθηκε εχθές από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕΕ (ΔΑΑ<.>) η πρόταση της διοίκησης σχετικά με τη μείωση<...>

συγκεκριμένων χρεώσεων του αερολιμένα, που αποσκοπεί, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην υποστήριξη των αεροπορικών εταιριών σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τον κλάδο των αερομεταφορών.

Ο γενικός διευθυντής του ΔΑΑ Δρ. Matthias Mitscherlich, αναφερομένος στις μειώσεις, υπογράμμισε ότι θα συνεισφέρουν ουσιαστικά στις προσπάθειες μείωσης του κόστους των αεροπορικών εταιριών που χρησιμοποιούν το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Τόνισε επίσης ότι θα συνεχιστεί η προσπάθειά εξεύρεσης τρόπων προκειμένου "να βοηθήσουμε τις αεροπορικές εταιρίες, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτή την κρίση".

Οι νέες μειώσεις, που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου, είναι οι εξής:

Μείωση των χρεώσεων προσγείωσης και στάθμευσης για βαρέα αεροσκάφη (άνω των 120 τόνων). Το μέτρο αυτό αναμένεται να επιφέρει μείωση του συνολικού κόστους προσγείωσης και στάθμευσης των αεροπορικών εταιριών μεταξύ 6% και 30%.
Μείωση των χρεώσεων στάθμευσης κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα μειώσει τις χρεώσεις από 5% έως 50%.
Μείωση των χρεώσεων στάθμευσης για αεροσκάφη που εκτελούν υπερπόντια δρομολόγια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι αεροπορικές εταιρίες αναμένεται να έχουν μείωση του κόστους στάθμευσης έως και 60%.

Οι μειώσεις αυτές του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι εφικτές λόγω των θετικών αποτελεσμάτων των πρώτων πέντε μηνών λειτουργίας. Η αναθεώρηση της υπάρχουσας δομής των χρεώσεων προσγείωσης και στάθμευσης στοχεύει επίσης στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ελκυστικότητας του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" και στην ανάδειξή του σε σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο.

Επιπλέον, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διερευνά την εφαρμογή από 1ης Ιανουαρίου 2002 ενός προγράμματος κινήτρων βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων, σε δρομολόγια εξωτερικού χαμηλής επιβατικής κίνησης.

Να σημειώσουμε ότι ο ΔΑΑ είναι ο πρώτος πανευρωπαϊκά που ανταποκρίθηκε στο αίτημα των αεροπορικών εταιριών για μειώσεις στο κόστος επίγειας εξυπηρέτησης μετά από την κρίση που ξεκίνησε στον κλάδο από το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top