Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΕνδιαφέρουσες προσεγγίσεις για τον τουρισμό στο συνέδριο ‘Σύγχρονες Τεχνολογίες στην υπηρεσία του τουρισμού’
Συνέδρια

Ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις για τον τουρισμό στο συνέδριο ‘Σύγχρονες Τεχνολογίες στην υπηρεσία του τουρισμού’

Στο συνέδριο 'Σύγχρονες Τεχνολογίες στην υπηρεσία του τουρισμού' παρουσιάστηκε η ταυτότητα και ετερότητα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ενώ η χρήση νέων τεχνολογιών στον τομέα του τουρισμού αποτέλεσε σημαντικό, επίσης, κομμάτι του συνεδρίου.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου το διεθνές συνέδριο με τίτλο “Σύγχρονες Τεχνολογίες στην υπηρεσία του τουρισμού” στο ξενοδοχείο Astir Egnatia στην Αλεξανδρούπολη. Το Σσυνέδριο διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου Joint Tourism Initiative Targeting Heritage/Κοινή τουριστική πρωτοβουλία που στοχεύει στην πολιτιστική κληρονομιά και ακρωνύμιο “JTI TARGET” του Προγράμματος Διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013.

Το συνέδριο χαιρέτισε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γεώργιος Παυλίδης, σημαίνοντας παράλληλα και την έναρξη των εργασιών. Η παρουσίαση του έργου JTI Target πραγματοποιήθηκε από τον κ. Χρήστο Πάρτσια από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ενώ με την παρουσίαση και της πλατφόρμας από τον κ. Τάσο Μάνο, εκπρόσωπο της εταιρείας Dotsoft, το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί συνολικά για το έργο και τους στόχους του. Στο συνέδριο παρουσιάστηκε η ταυτότητα και ετερότητα της Περιφέρειας ΑΜΘ από την κα Εύη Τζήμου, ενώ η κα Rossitsa Ohridska Olson, πρόεδρος της Vizantia International EOOD μίλησε σχετικά με το σύγχρονο τεχνολογικό περιβάλλον και marketing στον τομέα του θεματικού πολιτιστικού τουρισμού και η κα Mihaela Kircheva, σύμβουλος της Gabi Tours & Consulting-Travel παρέθεσε ομιλία για τον ρόλο του ψηφιακού marketing  στη βιώσιμη περιφερειακή οικονομία των Βουλγαρικών Βουνών της Ροδόπης.

Σημαντικότατη ήταν και η αναφορά σε επιτυχημένες πρακτικές στον τομέα του τουρισμού, από τους κ. Δημήτρη Κούτουλα, επίκουρο καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών και σύμβουλο Τουριστικού Μάρκετινγκ και της κας Λίτσας Φτακλάκη, πρώην αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στον τομέα του Τουρισμού, η οποία ανέλυσε την εμπειρία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο επίπεδο της τουριστικής επανεκκίνησης της Περιφέρειας.

Η χρήση νέων τεχνολογιών στον τομέα του τουρισμού αποτέλεσε σημαντικό, επίσης, κομμάτι του συνεδρίου κατά τη διάρκεια του οποίου η κα Βίκυ Καραντζαβέλου, αρχισυντάκτρια της TravelDailyNews Media Network και ιδιοκτήτρια του Travel Media Applications Κύπρου ανέλυσε τις τελευταίες τάσεις στον ηλεκτρονικό τουρισμό, ο διευθύνων σύμβουλος της Nelios.com κ. Δημήτρης Σερίφης την αναγκαιότητα του πολυεπίπεδου διαδικτυακού marketing για ξενοδοχεία και ο κ. Σταύρος Χαμπάκης, διευθύνων σύμβουλος της m-Hospitality  τη σπουδαιότητα του mobile marketing στον χώρο του τουρισμού. Στον τουρισμό της τρίτης ηλικίας αναφέρθηκε η κα Annita Abolina, παρουσιάζοντας το έργο TOURAGE, του οποίου είναι και υπεύθυνη επικοινωνίας.

Το συνέδριο παρακολούθησε με ενδιαφέρον πλήθος κόσμου, καθώς η ανάλυση των προοπτικών και των σύγχρονων τάσεων στον τουρισμό αλλά και η προσέγγιση επιτυχημένων πρακτικών και η ανάδειξη του ρόλου των Νέων Τεχνολογιών στον τομέα του τουρισμού αποτελεί ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα ζητήματα για τη χώρα που θα μπορούσε ταυτοχρόνως να αναδειχθεί σε πυλώνα της οικονομίας και της ανάπτυξης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024