Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Αποσύρθηκε το επίμαχο καρέ των Ολυμπιακών του '36 από το σποτάκι για τα 100 χρόνια του ΕΟΤ

Τατιάνα Ρόκου - 07 Νοέμβριος 2014, 15:26

Ο ΕΟΤ αφαίρεσε άμεσα πλάνο ελαχίστων δευτερολέπτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στην -τότε- ναζιστική Γερμανία, από το επετειακό φιλμ για τα 100 χρόνια του ελληνικού τουρισμού.


Σχετικά με την υπόθεση του επετειακού φιλμ για τα 100 χρόνια του ελληνικού τουρισμού και ύπαρξη σε αυτό στιγμιότυπου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στην -τότε- ναζιστική Γερμανία, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού διευκρινίζει τα εξής:

“Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ερωτήθηκε από τη βρετανική εφημερίδα The Guardian για τη χρήση πλάνου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936. Συμμεριζόμενος την κριτική και επιθυμώντας να αποκατασταθούν οι όποιες στρεβλές εντυπώσεις δημιουργήθηκαν, ο ΕΟΤ αφαίρεσε άμεσα το συγκεκριμένο πλάνο ελαχίστων δευτερολέπτων.

Να επισημανθεί ότι: όλο το υλικό που χρησιμοποιήθηκε και αφορά την αφή της ολυμπιακής φλόγας, προέρχεται από το επίσημο βίντεο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από τον ακόλουθο σύνδεσμο.

Σημειώνεται ότι το επίμαχο πλάνο χρησιμοποιήθηκε αυτούσιο. Παράλληλα, πλάνα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 βρίσκονται και στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Ως εκ τούτου και ανεξάρτητα από την άμεση αποκατάσταση του σφάλματος από πλευράς ΕΟΤ, γεννιούνται πολλά ερωτηματικά τόσο για το συνεχιζόμενο θόρυβο, όσο και για την επιλεκτική ευαισθησία την οποία δείχνει η συγκεκριμένη εφημερίδα σε μια κομβική στιγμή για τον ελληνικό τουρισμό.

Σε κάθε περίπτωση ο ΕΟΤ, λαμβάνοντας υπόψη πάντα την κάθε καλόπιστη κριτική, θα συνεχίζει να εργάζεται για το καλό του ελληνικού τουρισμού”.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top