Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟλοκληρώθηκε με ρεκόρ συμμετοχών ο 32ος Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός
Αθλητικός τουρισμός

Ολοκληρώθηκε με ρεκόρ συμμετοχών ο 32ος Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός

Πάνω από 35.000 δρομείς συμμετείχαν από 120 χώρες στον 32ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό. Σύμφωνα με εκπροσώπους του ξενοδοχειακού κλάδου η ζήτηση και οι κρατήσεις δωματίων λόγω του αγώνα ήταν ιδιαίτερα υψηλή. Πάνω από 70.000 επισκέπτες βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Συνολικά 35.000 δρομείς συμμετείχαν φέτος στον 32ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό, που πραγματοποιήθηκε χθες στην πρωτεύουσα. Από αυτούς οι 13.000 έτρεξαν στην κλασική διαδρομή των 42 χλμ. – οι 5.000 ήρθαν από το εξωτερικό, αυξάνοντας το ποσοστό των ξένων συμμετεχόντων κατά 35% σε σχέση με το 2013 – ενώ και 600 παιδιά από το Κολλέγιο Αθηνών συμμετείχαν στο μοναδικό γεγονός.

Ο Κενυάτης Felix Kandie είναι ο μεγάλος νικητής του 32ου Κλασικού Μαραθωνίου, τερματίζοντας πρώτος στο Καλλιμάρμαρο με ρεκόρ αγώνα. Ο Κενυάτης δρομέας κάλυψε τη διαδρομή των 42 χλμ. σε 2:10:36. Δεύτερος τερμάτισε ο Raymond Bett (2.12.34) και τρίτος ο Chobei Josphat Kiptanui Too (2.15.38). Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Maiyo Naomi Jepkogei (2.41.06), δεύτερη η Rotich Nancy Joan (2.41.29) και τρίτη η Chobei Linah Jerop (2.42.41). Ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε στον Μαραθώνιο ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης με χρόνο 2 ώρες και 25 λεπτά.

Περισσότεροι από 2.000 εθελοντές, για την ακρίβεια 2180, αριθμός μοναδικός για το θεσμό και όχι μόνο είναι πανέτοιμοι να “τρέξουν” τον δικό τους αγώνα στον 32ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πέρυσι (2013) είχαν απασχοληθεί 1.950 εθελοντές, το 2012 είχαν φτάσει τους 1.800 και το 2011 τους 1.700. Από τους 2.180 της φετινής διοργάνωσης οι 1.280 είναι άνδρες και οι 900 γυναίκες ενώ προέρχονται όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης της Ασίας και της Αμερικής.

Με τον μεγαλύτερο σε ηλικία εθελοντή να αγγίζει τα 86 χρόνια και τον μικρότερο τα 12 η ισχυρή αυτή ομάδα του Μαραθωνίου της Αθήνας έχει κερδίσει μια από τις πλέον απαραίτητες παρουσίες στον ιστορικό αγώνα. Ένα μεγάλο μέρος της ομάδας των εθελοντών αποτέλεσαν οι διασωστικές ομάδες.

Σημαντική παράμετρος του αθλητικού γεγονότος είναι και η μεγάλη προβολή που έχει η ελληνική πρωτεύουσα, αλλά και η ενίσχυση του τουρισμού στην Αθήνα. Σύμφωνα με εκπροσώπους του ξενοδοχειακού κλάδου η ζήτηση και οι κρατήσεις δωματίων λόγω του αγώνα ήταν ιδιαίτερα υψηλή με τα καταλύματα στο κέντρο -και όχι μόνο- της πόλης να είναι γεμάτα, αφού πάνω από 70.000 επισκέπτες βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΓΑΣ, ο Μαραθώνιος αφήνει ετησίως στην πόλη 18 με 20 εκατ. ευρώ.

Ό. Κεφαλογιάννη: “Η Ελλάδα έχει υποδομές να φιλοξενεί επισκέπτες κάθε εποχή και κάθε μήνα του έτους”
Στη δυνατότητα της Ελλάδας να προσελκύσει επισκέπτες 12 μήνες το χρόνο  μέσα από την πολυεπίπεδη ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη χαιρετίζοντας εκδήλωση βράβευσης του “Καλύτερου Μαραθωνοδρόμου του Κόσμου για το 2014” που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών.

Η υπουργός τόνισε ότι εκδηλώσεις όπως ο Μαραθώνιος της Αθήνας που προσελκύουν το διεθνές ενδιαφέρον συμβάλλουν στην άφιξη τουριστών, στη λειτουργία των μονάδων του κλάδου και αποδεικνύουν στην πράξη ότι η Ελλάδα έχει υποδομές να φιλοξενεί επισκέπτες κάθε εποχή και κάθε μήνα του έτους.

Ακόμα επισήμανε ότι ο Μαραθώνιος είναι μια επιπλέον αφορμή για να προβληθεί η χώρα μας. Να ενισχυθεί η δυναμική που έχουμε ήδη αποκτήσει στον τουρισμό. Να εμπεδωθεί στη συνείδηση της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο προσκήνιο, αναβαθμίζεται διαρκώς σε υποδομές, ποιότητα και τουριστικό προϊόν κερδίζοντας τη διεθνή αναγνώριση.

Ειδικά για την Αθήνα, η κα Κεφαλογιάννη ανάφερε ότι .
“ο Μαραθώνιος έρχεται να ενισχύσει την πραγματικότητα,  δηλαδή ότι η Αθήνα είναι μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις εποχές τουρίστες, μπορεί να υποστηρίξει συνέδρια, και να προσφέρει στους επισκέπτες της το μοναδικό χρώμα της Ελλάδας και τους 12 μήνες του χρόνου”
Επίσης, η υπουργός ανάφερε ότι “η πρόοδος του ελληνικού τουρισμού επιτεύχθηκε  μέσα από σχέδιο το οποίο συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε και το εμπλουτίζουμε με νέα στοιχεία. Νομοθετικές παρεμβάσεις, υποδομές, ποιοτικές, και εκπαιδευτικές τομές, στον τουρισμό, η διαφημιστική προβολή, το άνοιγμα νέων αγορών, η διατήρηση των παραδοσιακών, είναι μερικά από τα ανοικτά για εμάς θέματα. Ήδη έχουμε κάνει πολλά σε όλα αυτά τα επίπεδα. Όμως, συνεχίζουμε και βελτιώνουμε, συμπληρώνουμε, εργαζόμαστε με μοναδικό στόχο τις ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις, τις υψηλότερες θέσεις, και τις διακρίσεις”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024