Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΟΛΠ: Υπέρ νέων επενδύσεων μέσω Συμβάσεων Παραχωρήσεων υπό τον αυτονόητο όρο της τήρησης του ενωσιακού δικαίου
Λιμένες

ΟΛΠ: Υπέρ νέων επενδύσεων μέσω Συμβάσεων Παραχωρήσεων υπό τον αυτονόητο όρο της τήρησης του ενωσιακού δικαίου

Μετά από αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ, αποφασίσθηκε η αναβολή της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του ΟΛΠ για την 25η Νοεμβρίου, για το θέμα της υποβολή προς έγκριση του Σχεδίου Συμφωνητικού B΄ Τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης του 2008 για την κατασκευή του δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ κ.λπ. μέσω Φιλικού Διακανονισμού.

Διεξήχθη χθες, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ ΑΕ η Γενική Συνέλευση των Μετόχων του Οργανισμού με κύριο θέμα την “υποβολή προς έγκριση του Σχεδίου Συμφωνητικού B΄ Τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης του 2008 για την κατασκευή του δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ κ.λπ. μέσω Φιλικού Διακανονισμού”.

Μετά από αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ αποφασίσθηκε η αναβολή της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων για την 25η Νοεμβρίου, ώρα 12:00, στον ίδιο χώρο, για το θέμα του Φιλικού Διακανονισμού, ενώ για το δεύτερο θέμα της Γ.Σ. ενέκρινε την εκλογή ως μελών του Δ.Σ. του ΟΛΠ ΑΕ, του κ. Γιάννη Μώραλη, ως εκπροσώπου του Δήμου Πειραιά και του εμπειρογνώμονα ειδικού επιστημονικού συνεργάτη του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανασίου Λιάγκου, ως νέου μέλους.

Ως αιτιολογία της αναβολής εξετέθη η θέση ότι αυτή γίνεται “προκειμένου να υποβληθεί προς έγκριση από τη Γ.Σ. πλήρες κείμενο του Σχεδίου Συμφωνητικού Β’ Τροποποίησης με την περίληψη των όρων εκείνων που κατά τη Συμφωνία των δύο μερών απαιτούνται για τη συμμόρφωση με το διατακτικό της με αριθμό 3377/2014 Απόφασης του VI Τμήματος (ΣΤ΄ Διακοπών) του Ελεγκτικού Συνεδρίου”.  

Όπως ενημέρωσε τους μετόχους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ κ. Γιώργος Ανωμερίτης, “ο ΟΛΠ ΑΕ ουδένα πρόσθετο όρο έθεσε στην επιτευχθείσα από πέρυσι συμφωνία με τη ΣΕΠ, την οποία ήδη το Δ.Σ. του ΟΛΠ ΑΕ έχει εγκρίνει. Τα δύο θέματα που ανεφύησαν αποτελούν θέσεις του διατακτικού και του σκεπτικού της Απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο ΟΛΠ ΑΕ είναι υπέρ των νέων επενδύσεων μέσω Συμβάσεων Παραχωρήσεων υπό τον αυτονόητο (και συμβατικό) όρο της τήρησης του ενωσιακού δικαίου και των Αποφάσεων των οργάνων της Πολιτείας. Η εκτίμησή μου είναι ότι η νέα διαμόρφωση η οποία θα προωθηθεί, θα ψηφισθεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση στις 25.11.2014 ομόφωνα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024