Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΌλυμπος: 2.918 μ. μύθου και ιστορίας
Προώθηση προορισμού

Όλυμπος: 2.918 μ. μύθου και ιστορίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, θα πραγματοποιήσουν στις 23 Νοεμβρίου 2014 εκδήλωση με θέμα τον Όλυμπο.

Ο Όλυμπος πρόκειται να αποτελέσει το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 12:00 στην ξενοδοχειακή μονάδα Poseidon Palace, στην παραλία της Λεπτοκαρυάς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του έργου “MEDROUTE – Mediterranean Route for Tourism and Culture” που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “ENPI CBC MED” και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την προβολή της περιοχής, την προώθηση του τουρισμού και την προσέλκυση επισκεπτών τόσο από τη χώρα μας, όσο και από όλο τον κόσμο, ώστε να γνωρίσουν από κοντά το μυθικό βουνό των Θεών και να περιηγηθούν στα μονοπάτια του απολαμβάνοντας το φυσικό κάλλος του Ολύμπου, για το οποίο είναι παγκοσμίως ξακουστό.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Θεοχάρης Ζάγκας, καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ. και αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, ο κ. Ιωάννης Κυρίτσης, επικ. καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Α.Π.Θ. και συγγραφέας, η κα Σοφία Μαυρίδου, αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και θεματική αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας της Π.Κ.Μ., ο κ. Αριστείδης Νίκας, πρόεδρος του Δ.Σ. Olympus Marathon, o κ. Ιωσήφ Πάρσαλης, γενικός διευθυντής της Marketing Greece και, τέλος, ο κ. Ιωάννης Τζιφόπουλος, αναπλ. πρύτανης Α.Π.Θ., καθηγητής Τμήματος Φιλολογίας Α.Π.Θ.

Η εκδήλωση θα έχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με την Ορχήστρα Νέων Δίου του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου να αναλαμβάνει τη μουσική συνοδεία της εκδήλωσης χαρίζοντας ευχάριστες μουσικές νότες στους προσκεκλημένους, ενώ η Μελίνα Ασλανίδου θα παρευρεθεί ως Πρέσβειρα Προβολής του Ολύμπου. Παράλληλα, στο χώρο του Poseidon Palace θα πραγματοποιείται έκθεση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με κεντρικό θέμα: “Αναβάσεις στο βουνό των θεών” του Frederic Boissonnas, ο οποίος υπήρξε ένθερμος φιλέλληνας, αεικίνητος περιηγητής και λάτρης του Ολύμπου, τον οποίο  επισκέφθηκε πολλάκις και φωτογράφισε, ανεβαίνοντας στην υψηλότερη κορυφή του.

Εκτός από την έκθεση φωτογραφίας, θα πραγματοποιηθεί και έκθεση βιβλίων – εντύπων – περιοδικών με θέμα τον Όλυμπο από τη συλλογή του Γεωργίου Μηνούδη. Στη συνέχεια της εκδήλωσης θα προβληθεί και οπτικοακουστικό υλικό με τίτλο: “Ο Όλυμπος σε 10 λεπτά” από τον εκπαιδευτικό, κ. Ιωάννη Μπεϊνά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024