Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΓαστρονομικό ταξίδι ξένων δημοσιογράφων στην Αττική
Γαστρονομία

Γαστρονομικό ταξίδι ξένων δημοσιογράφων στην Αττική

Η ελληνική γαστρονομία βρέθηκε στο επίκεντρο fam trip στην Αθήνα, την Αττική και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, για δημοσιογράφους από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, στο πλαίσιο των δημοσιογραφικών ταξιδιών του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής.

Στο πλαίσιο των δημοσιογραφικών ταξιδιών του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής, οργανώθηκε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία ένα ταξίδι εξοικείωσης στην Αθήνα, την Αττική και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, έχοντας ως βασικό θέμα του την ελληνική κουζίνα και γαστρονομία. Προσκεκλημένοι ήταν δημοσιογράφοι από τη Γερμανία, τη Γαλλία, και την Ιταλία, που αποτελούν χώρες-στόχο του Προγράμματος, αντιπροσωπεύοντας σημαντικά ευρωπαϊκά Μέσα, όπως το τηλεοπτικό κανάλι RAI2, τα περιοδικά “Focus” και “Dove” και το gourmet περιοδικό “Cuisine Actuelle”.

Στο συγκεκριμένο ταξίδι, η ελληνική γαστρονομία επιλέχθηκε να είναι στο επίκεντρο, σε συνέχεια των αποτελεσμάτων της έρευνας που εκπονεί η Περιφέρεια Αττικής σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, η οποία καταδεικνύει ότι η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σταθερά στη δεύτερη θέση ως παράγοντας προσέλκυσης επισκεπτών στην Περιφέρεια Αττικής, μετά τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Ο διαιτολόγος – διατροφολόγος κ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, συμμετείχε ενεργά στην πληρέστερη ενημέρωση των ξένων δημοσιογράφων, παρουσιάζοντας τους τη σημαντικότητα της μεσογειακής διατροφής και τη συνεισφορά των ελληνικών προϊόντων στην μακροζωία.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία, μέσα από ένα ειδικά προσαρμοσμένο πρόγραμμα βιωματικών δραστηριοτήτων, να βιώσουν και με τις 5 αισθήσεις τους το σημαντικό ρόλο που έχει η ελληνική κουζίνα στη νοοτροπία και τη ζωή της Αθήνας.

Παράλληλα, επισκέφτηκαν σημαντικά σημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αττικής, όπως ο Παρθενώνας, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ενώ βίωσαν την εμπειρία που προσφέρει μια επίσκεψη στα νησιά του Αργοσαρωνικού, νησιά που έχουν τη δική τους ιστορία και αποτελούν μέσο απόδρασης σε απόσταση αναπνοής από την Αττική. Η Αττική αποτελεί ένα μοναδικό city-break προορισμό, προσφέροντας ένα πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν ικανό να καλύψει κάθε γούστο καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, γεγονός που διαπίστωσαν οι ξένοι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν σε αυτό το ταξίδι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024