Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Τα 'Rose Weddings 2014' στην Κρήτη δίνουν τουριστική ώθηση από την Κίνα στην Περιφέρεια Κρήτης

Θοδωρής Κουμέλης - 17 Νοέμβριος 2014, 11:50

Το εναρκτήριο λάκτισμα σειράς επαφών δόθηκε από την επιτυχία που γνώρισαν τα 'Rose Weddings 2014' που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο στην Κρήτη. Ήδη υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από την Σαγκάη και την επαρχία Fujian για την πραγματοποίηση τουριστικών επισκέψεων με αντικείμενο την τέλεση γάμου στη Κρήτη.


Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου ΑΕ, στα πλαίσια της στρατηγικής συνεργασίας τους για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης, διεξάγουν, από κοινού με άλλους παραγωγικούς φορείς, σειρά επαφών στα πλαίσια σημαντικής επίσκεψης στην Κίνα.

Το εναρκτήριο λάκτισμα αυτής της πρωτοβουλίας δόθηκε από την επιτυχία που γνώρισαν τα “Rose Weddings 2014” που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο στην Κρήτη. Ήδη υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από την Σαγκάη και την επαρχία Fujian για την πραγματοποίηση τουριστικών επισκέψεων με αντικείμενο την τέλεση γάμου στη Κρήτη.

Στα πλαίσια αυτής της αποστολής ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μπρας και ο εντεταλμένος σύμβουλος, υπεύθυνος τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης, δώρισαν αντίγραφο του φημισμένου Δίσκου της Φαιστού, από μπρούντζο, στο Μουσείο της πόλης Γκουανγκντόνγκ (Guangdong Foreign Affairs Museum) στην επαρχία Guangdong.

Η κοινή αποστολή Περιφέρειας - ΟΛΗ - φορέων - επιχειρήσεων επισκέπτεται τέσσερις επαρχίες της Κίνας, με συνολικό πληθυσμό 600 εκατ. κατοίκους και έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής των αντίστοιχων τοπικών τουριστικών οργανισμών. Ανάμεσα στο άλλα ο ΟΛΗ επιδιώκει να διαμορφώσει τις συνθήκες για την πραγματοποίηση επισκέψεων κρουαζιέρας στο Αιγαίο και τη Κρήτη από κινέζους πολίτες.

Ήδη η κρουαζιέρα, ως εναλλακτική μέθοδος διακοπών αρχίζει να προσελκύει κοινό και στη Κίνα με παρουσία σημαντικών επιχειρήσεων του κλάδου που προωθούν το συγκεκριμένο προϊόν στην Άπω Ανατολή. Για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες της Κίνας να ενημερωθούν για τη δυνατότητα περιήγησης σε πολλούς προορισμούς ταυτόχρονα, στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο, διαμέσου των εκδρομών κρουαζιέρας.

Αυτό, δηλαδή η διείσδυση στην αχανή τουριστική αγορά της Κίνας, είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της χώρας μια και ήδη σημαντικός αριθμός κινέζων ταξιδεύει στο εξωτερικό. Επίσης, η κρουαζιέρα θα κερδίσει, σύντομα, το δικός της μερίδιο στην κινεζική αγορά. Να σημειωθεί ότι υπολογίζεται μέχρι το 2020 να ταξιδεύουν ετήσιος πάνω από 6 εκατ. επιβάτες με κρουαζιερόπλοια.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top