Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Θεσσαλονίκη έχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά προορισμού-'πιλότου' ιατρικού τουρισμού
Ιατρικός τουρισμός

Η Θεσσαλονίκη έχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά προορισμού-'πιλότου' ιατρικού τουρισμού

Μιλώντας για τα οφέλη που θα προκύψουν από την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη, η υπουργός Τουρισμού ανέφερε την εισροή εσόδων για την ελληνική οικονομία, ο εκσυγχρονισμός του τομέα της υγείας, η ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ανάπτυξη του city break, η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που έχει ο ιατρικός τουρισμός στη χώρα μας, αναφέρθηκε σήμερα η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη σε ημερίδα, με θέμα “Ο Ιατρικός Τουρισμός στην Πράξη – Θεσσαλονίκη”.

Η κα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού προϋποθέτει τη συνέργεια όλων των παραγόντων που σχετίζονται με την υγεία ενώ παράλληλα επισήμανε ότι απαιτείται και χρόνος προκειμένου να αποδώσουν οι προσπάθειες.

Χαρακτήρισε τον ιατρικό τουρισμό ως “ένα σημαντικό στοίχημα και μια μεγάλη ευκαιρία” για να αποδείξουμε ως χώρα ότι μπορούμε να καταστούμε διεθνής προορισμός και σε αυτόν τον τομέα στα επόμενα χρόνια.

Ακόμη τόνισε: “Οι πρώτοι επισκέπτες ιατρικού τουρισμού θα είναι όσοι την γνωρίζουν ήδη ως τουριστικό προορισμό. Γι αυτό και ο όρος medical tourism, θα διακρίνει την Ελλάδα στον ανταγωνισμό, σε σχέση με το απλό ιατρικό ταξίδι (medical travel). Για τον ελληνικό τουρισμό στο σύνολό του, η μεγαλύτερη ωφέλεια θα προκύψει από τον ίδιο τον επισκέπτη ασθενή, ο οποίος θα διαδώσει από στόμα σε στόμα την ιατρική και τουριστική του εμπειρία”.

Αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες του υπουργείου η κα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι θεσπίστηκε πρόσφατα το θεσμικό πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό. “Στόχος η παροχή υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού υψηλού επιπέδου. Η κοινή απόφαση των υπουργείων Τουρισμού και Υγείας, θέτει τα ελάχιστα προαπαιτούμενα. Υποχρεωτική πιστοποίηση των ιατρικών παρόχων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα πιστοποίησης ιατρικού τουρισμού και υποχρεωτική ασφάλιση μονάδων και ιατρών για ζητήματα επαγγελματικής ευθύνης. Η πιστοποίηση εμπνέει εμπιστοσύνη για την ασφάλεια και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και μειώνει τον ‘φόβο του αγνώστου’ που διακρίνει το διεθνή ασθενή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του”, επισήμανε η κα Κεφαλογιάννη.

Μιλώντας για τα οφέλη που θα προκύψουν από την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, είπε ότι τα σημαντικότερα εξ αυτών είναι  η εισροή εσόδων για την ελληνική οικονομία, ο εκσυγχρονισμός του τομέα της υγείας, η ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ανάπτυξη του city break, η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Τέλος τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη έχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να την αναγάγουν σε προορισμό πιλότο. Διαθέτει, είπε, διεθνές αεροδρόμιο, εξαιρετικές υποδομές σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα, έμπειρο και υψηλά καταρτισμένο ιατρικό και επιστημονικό δυναμικό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024