Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠρόγραμμα ‘Περιπλανήσεις σε Μειονεκτικές Περιοχές της Κύπρου’
Κύπρος

Πρόγραμμα ‘Περιπλανήσεις σε Μειονεκτικές Περιοχές της Κύπρου’

Η εκδήλωση έχει ως στόχο να προβάλει και να αναδείξει το τι έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, να εντοπίσει πιθανές διορθώσεις στο υπό σχεδιασμό τουριστικό προϊόν για την ύπαιθρο των περιοχών παρέμβασης LEADER στην Κύπρο.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας διοργανώνει την παρουσίαση του έργου διατοπικής συνεργασίας “Περιπλανήσεις σε Μειονεκτικές Περιοχές της Κύπρου” που υλοποιείται στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος LEADER Επαρχίας Λάρνακας, παρουσιάζεται την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 5 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Ajax Hotel της Λεμεσού.

Η εκδήλωσης έχει ως στόχο να προβάλει και να αναδείξει το τι έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, να εντοπίσει πιθανές διορθώσεις στο υπό σχεδιασμό τουριστικό προϊόν για την ύπαιθρο των περιοχών παρέμβασης LEADER στην Κύπρο και να τροφοδοτήσει τις Ομάδες Τοπικής Δράσης με εισηγήσεις και ιδέες για τυχόν συνέχιση του Έργου Συνεργασίας στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Το έργο είχε ως βασική επιδίωξη την αξιοποίηση και προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των επιλέξιμων μειονεκτικών περιοχών της Κύπρου, όπως αυτές ορίζονται μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-13, τα οποία σε μεγάλο βαθμό προκύπτουν από την φύση της τοποθεσίας τους και δημιουργούν μια ιδιαίτερη ταυτότητα και φυσιογνωμία. Μέσω της συνεργασίας αυτής εντοπίσθηκαν τα πλεονεκτήματα που δημιουργούνται από τη φύση των περιοχών αυτών και αναδείχθησαν τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα ως μοχλός αειφόρου ανάπτυξης. Παράλληλα, συζητήθηκαν τα μειονεκτήματα των περιοχών αυτών, έτσι ώστε να εφαρμοσθούν κοινά εργαλεία για την αντιμετώπισή τους. Απώτερος στόχος της δράσης είναι η προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας των μειονεκτικών περιοχών.

Στο Έργο Συνεργασίας συμμετέχουν οι Ομάδες Τοπικής Δράσης (η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάφου Αφροδίτη, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κοινοτήτων Περιοχής Τροόδους και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λεμεσού).

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024