Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΔέκα οι νεκροί του 'Norman Atlantic' σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές
Ακτοπλοΐα

Δέκα οι νεκροί του 'Norman Atlantic' σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος διαθέτει επικαιροποιημένη λίστα με τους Έλληνες διασωθέντες που έχουν ήδη φθάσει στο λιμάνι του Μπρίντιζι με το ιταλικό πολεμικό πλοίο 'San Giorgio'.

Ταυτοποιήθηκε η σορός και τρίτου Έλληνα που βρέθηκε στο πλοίο “Norman Atlantic” και όπως ανακοινώθηκε  από το Λιμενικό Σώμα ανήκει στον Ζακυνθινό οδηγό βυτιοφόρου, Νικόλαο Παράσχη.

Tο Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε τα στοιχεία εννέα Ελλήνων που επέβαιναν στο πλοίο και φέρονται ως αγνοούμενοι. Τα ονόματα τους βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου του Λιμενικού.

Χθες το απόγευμα, έφθασαν στην Αθήνα οι 107 Έλληνες διασωθέντες που ταξίδεψαν με πτήση της Aegean από το Μπρίντιζι της Ιταλίας, ενώ  μετά τις 10 το βράδυ έφτασε στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας με άλλους 23 διασωθέντες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στο μεταξύ, άγνοια για το που βρίσκονται 98 επιβάτες του τραγικού Norman Atlantic, δήλωσε ο εισαγγελέας του Μπάρι. Όπως είπε, “τις τελευταίες ώρες έφτασαν στην Ελλάδα 80 ναυαγοί με ένα ελικόπτερο και ένα εμπορικό πλοίο, αλλά δεν προκύπτει να υπάρχει κάποιο δεύτερο πλοίο, το οποίο να έχει επιβιβάσει διασωθέντες”.

Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην Αδριατική, όπου πνέουν άνεμοι έντασης 8 μποφόρ, θα δοθεί πιθανότητα το πράσινο φως από τις ιταλικές Αρχές για τη ρυμούλκηση του “Norman Atlantic”. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας που διερευνά την υπόθεση έχει ζητήσει το πλοίο να μεταφερθεί στο λιμάνι του Μπρίντιζι.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024