Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕντοπίστηκε το κύριο μαύρο κουτί του 'Norman Atlantic'
Ακτοπλοΐα

Εντοπίστηκε το κύριο μαύρο κουτί του 'Norman Atlantic'

Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση RAI, από τις πρώτες πραγματογνωμοσύνες φέρεται να προέκυψαν κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι η ναυτική αυτή τραγωδία μπορεί να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

Oι πυροσβέστες εντόπισαν το κύριο “μαύρο κουτί” του “Νοrman Atlantic”, το οποίο όμως βρισκόταν σε χώρο στον οποίο είχε επεκταθεί η πυρκαγιά και ενδέχεται να έχει καταστραφεί -μερικώς ή ολοκληρωτικά. Τα μέλη του ιταλικού λιμενικού και οι ειδικές δυνάμεις των καραμπινιέρων έχουν ήδη εντοπίσει ένα άλλο, μικρότερο μαύρο κουτί. Παράλληλα, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση RAI και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, από τις πρώτες πραγματογνωμοσύνες φέρεται να προέκυψαν κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι η ναυτική αυτή τραγωδία μπορεί να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

Στο Μπάρι αρχίζουν και οι νεκροψίες για τα εννέα θύματα που μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της Απουλίας, για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους. Για τα τελικά ιατρικά συμπεράσματα θα χρειαστούν, όμως, αρκετές ημέρες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, όταν σβήσουν όλες οι εστίες φωτιάς στο εσωτερικό του πλοίου, πρόκειται να ρυμουλκηθεί από το λιμάνι του Μπρίντιζι σε εκείνο του Μπάρι.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024